Lielie attālumi: kuras Eirolīgas komandas lidos visvairāk?

Pagājušajā nedēļā tika prezentēts jaunās ULEB Eirolīgas sezonas kalendārs. Kamēr vieni varēja atķeksēt svarīgākos datumos un sākt jau plānot braucienus uz Kauņas “Žalgira” spēlēm, tikmēr citi aprēķinājuši attālumus, ko sezonas gaitā veiks komandas.

Kā vēsta “BasketNews”, atsaucoties uz “Basket Data Scouting”, vislielāko kilometrāžu ar lidmašīnu sezonas gaitā veiks Telavivas “Maccabi”. Aprēķini vēsta, ka Izraēlas komanda gaisā veiks 70513 kilometrus, kamēr līgas vidējais rādītājs ir 41868 kilometri.

Otro vietu ieņem Madrides “Real” ar 52678 kilometriem, savukārt trešā lielākā ceļotāja būs Kauņas “Žalgiris”, kas veiks lidojumus 52308 kilometru apmērā. Protams, ka šajā gadījumā daudz ko nosaka komandu atrašanās vieta, tāpēc nav brīnums, ka komandas, kas atrodas centrālajā Eiropas daļā, lidos mazāk.

Līgas debitante Boloņas “Virtus” ar lidmašīnu veiks tikai 31371 kilometru, kas ir par 124% mazāk nekā “Maccabi”. Cita Itālijas komanda Milānas “Olimpia” patērēs 32480 kilometrus ar lidmašīnu, bet vēl saraksta apakšgalā atrodas Belgradas “Crvena Zvezda” – 33265km.

Jaunajā sezonā Eirolīgā spēlēs vēl viena Belgradas komanda “Partizan”. Lai gan komandas ir no vienas pilsētas un izmanto to pašu lidostu, starpība, kas sezonas gaitā tiks veikta, ir aptuveni 600 kilometri, kas saistīts ar dubultās nedēļas kalendāru.

Kamēr “Partizan” lidos par 11,6% mazāk dubulto nedēļu dēļ, tikmēr “Crvena Zvezda” lidojumu apjoms būs par 13,1% mazāks. Visvairāk kilometru ietaupīs Atēnu “Panathinaikos”, kas ietaupīs 16,5% no visas distances, bet pavisam tuvu ir arī Stambulas “Fenerbahce” ar 16,1%. Kamēr līgas vidējais ietaupījums ir 12,4%, Minhenes “Bayern” ietaupīs tikai 7,8%, kamēr Berlīnes “Alba” tas būs 9,1%.

sportapils