Taksists nobrauc lielu attālumu un atdod futbola zvaigznei maku, taču atlīdzība viņu neapmierina

Vācijas taksists veica 120 kilometru lielu attālumu, lai atgrieztu vienam no valsts labākajiem vārtsargiem Manuelam Noieram maku, tomēr galarezultātā viņš nebija apmierināts ar pateicību, ko leģenda izteica.

Taksists vārdā Hazirs slaveno futbolistu un viņa draugu veda no Minhenes vecpilsētas uz kādu dzīvojamo kvartālu, vēsta “Sky Germany”. Šoferis nekavējoties atpazinis Noieru, taču īpašu sarunu ar “Bayern” vārtsargu neuzsāka. Pēc nelielā brauciena taksists turpināja dienu kā ierasts.

Vēlāk, kad tika veikta automašīnas apkope, taksists atrada Noiera maku. Šoferis zināja, ka tas pieder vārtsargam, jo uz kartes bija viņa vārds un uzvārds, kā arī adrese. Makā vēl esot bijuši aptuveni 800 eiro, platīna “Visa” karte un melna “Mastercard”.

Hazirs esot bijis gatavs atgriezt maku tā īpašniekiem, kas arī izdevās. Taksists devās uz Tegernesi, kas atrodas aptuveni 60 kilometru attālumā no Minhenes, kur notika tikšanās ar futbolista menedžeri. Tāpat taksists esot atstājis savu personīgo informāciju.

Divas nedēļas vēlāk šoferis saņēma pateicību no vārtsarga, tomēr taksists nebija priecīgs. Taksists kopumā esot nobraucis vismaz 120 kilometrus un iztērējis vismaz 400 eiro, bet “balva” par paveikto neesot bijusi tā vērta. Noiers atsūtīja taksistam savu “Bayern” kreklu. “Šis atradēja honorārs ir izsmiekls. Man ir četri bērni,” sacīja Hazirs. “Ar kreklu es neko nevaru iesākt.”

Kā vēsta likums, ja atrasto lietu kopējā vērtība ir līdz 500 eiro, tad atradējs var pretendēt uz 5% no kopējās vērtības. Ja summa pārsniedz 500 eiro, tad klāt nāk tikai 3%. Tā kā tika atrasti 800 eiro, taksistam pienāktos 34 eiro un jāteic, ka tas pat ir mazāk nekā Noiera “Bayern” krekla vērtība.

sportapils