Ukrainis Zinčenko – otrais sekmīgākais spēlētājs Premjerlīgas vēsturē

Londonas “Arsenal” pagājušajā nedēļā pavēstīja par veikto darījumu ar Mančestras “City”, kā rezultātā par 35 miljoniem tika iegūts ukraiņu aizsargs Oleksandrs Zinčenko, kurš vēsturiski bijis viens no labākajiem Premjerlīgas spēlētājiem, ja skatās uzvarēto spēļu procentu.

25 gadus vecais Zinčenko “City” pavadīja sešas sezonas, šajā periodā četras reizes uzvarot Premjerlīgā, vienreiz iegūstot FA Kausu, kā arī četrus Līgas kausus. “City” bijusi dominējoša komanda pēdējos gados, ko apliecina arī Zinčenko statistika, jo laukumā viņš devās 76 mačos, bet komanda no tiem pratusi uzvarēt 62.

Uzvarēto spēļu procents Zinčenko ir 81,6%, kas ierindo viņu otrajā vietā visu laiku uzvarošāko spēlētāju sarakstā, kas piedalījušies vismaz 50 spēlēs. Visu laiku labākais procents ir bijušajam Londonas “Chelsea” pārstāvim Arjēnam Robēnam, kuram uzvarētas 55 spēles no 67 jeb 82,1%.

“City” dominanci apliecina tas, ka trešajā vietā arī ir šīs komandas pārstāvis – Emeriks Laports joprojām pārstāv Mančestras komandu, un viņš izcēlies ar 81,5% uzvarēto spēļu jeb 88 no 108 noslēgušās ar pozitīvu iznākumu. Interesanti, ka kopumā topā astoņi no desmit spēlētājiem ir ar pierakstu “City”.

Zinčenko ir otrs “City” spēlētājs, kurš starpsezonā papildinājis “Arsenal” rindas, jo jūlijā galvaspilsētas komandai pievienojās Gabriels Žezuss. Ukrainis prot pajokot, ko viņš apliecināja pirmajā preses konferencē, būdams “Arsenal” spēlētājs. “Vai jūs zināt, ka neesmu Kevins De Breine?” smejoties teica spēlētājs. Pavisam neliela vizuālā līdzība abiem ir, bet Zinčenko turpināja, ka viņš ir daudz skaistāks un prasmīgāks nekā beļģu futbolists.

sportapils