“Real” spēlētājs gribētu atteikties no VAR

Futbols attīstās, un ik pa laikam tiek ieviestas jaunas tehnoloģijas. Jau vairākus gadus tiesnešiem palīdz VAR sistēma, kas nosaka to, vai var skaitīt vārtu guvumu. Madrides “Real” spēlētājs Edens Azārs negatīvi izteicās par VAR un vēlētos, lai tā nebūtu.

ESPN žurnālists uzdeva jautājumu Azāram par to, ko viņš gribētu mainīt futbolā. “Noteikums vai kas cits, ko tu gribētu redzēt citādāk futbolā, – kas tas būtu?” Azārs sākumā nevarēja atbildēt: “Pašā spēlē? Ļauj man padomāt.”

Pēc kāda brīža viņš beidzot izdomāja atbildi. “Zini ko, man tik ļoti nepatīk VAR, to es varētu izņemt ārā no spēles.” Lai gan sistēma paredzēta, lai palīdzētu un padarītu spēli taisnīgāku, Azāram bija citādāks viedoklis par VAR.

“Tas, ka tiesneši pieļauj kļūdas, ir daļa no spēles. Cilvēki visu laiku sūdzas, tāpēc arī tika ieviesta VAR sistēma. Ir brīži, kad pēc gūtiem vārtiem vajag mazliet pagaidīt, un tas samazina mazliet visu prieku, jo vienmēr prātā ir doma, ka VAR potenciāli var izmainīt situāciju.”

Vēl viens iemesls, kāpēc cilvēki lec otrā grāvī un ir pret VAR, ir lielais laika patēriņš, kas tiek patērēts situācijas noskaidrošanai. Mačs ievelkas, cilvēki gaida, bet fani beigās priecājas nevis par gūtajiem vārtiem, bet par VAR lēmumu. Daudz par VAR tiek runāts lielajās līgās, īpaši Anglijas Premjerlīgā.

sportapils