Anglijas sieviešu izlases futbolistes titula bonusā saņems tikpat, cik Ronaldu dienā

Pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās Eiropas čempionāts futbolā sievietēm. Pirmo reizi vēsturē par čempionēm kļuva Anglijas dāmas, kuras finālā apspēlēja Vāciju. Interesanti, ka dāmas par izcīnīto titulu naudas izteiksmē saņems tikpat, cik Krištianu Ronaldu dienā.

Jau iepriekš futbolistes un Anglijas futbola asociācija vienojās par summu, kas tiktu saņemta uzvaras gadījumā. Puses piekrita aptuveni 65 tūkstošu eiro lielam bonusam katrai futbolistei, kas kopumā nav maza summa, tomēr, ja salīdzina ar vīriešu futbolu, tad aina ir citādāka. Krištianu Ronaldu, kurš vēl pārstāv Mančestras “United”, nedēļā saņemot aptuveni 460 tūkstošus eiro, kas dienā sanāk tie paši 65 tūkstoši.

Pirms gada ļoti tuvu Eiropas čempionāta titulam bija Anglijas vīriešu futbola izlase. Gareta Sautgeita vadītie vīri par fināla sasniegšanu vien katrs saņēma 360 tūkstošus, bet, ja finālā būtu izdevies pārspēt Itāliju, futbolisti kopumā saņemtu 550 tūkstošus.

Ilgu laiku tiek diskutēts par nevienlīdzīgo samaksu vīriešu un sieviešu sportos. “Kāpēc mēs neprasām vienādu samaksu ar vīriešiem par algām un bonusiem?” pagājušajā nedēļā šis bija karsts temats Anglijā. “Šo vienlīdzību mēs jau redzam tenisā un kriketā.”

Atbildi parādā nepalika Anglijas futbola asociācijas pārstāvis: “Mēs dāmām maksājam tieši tikpat, cik vīriem par valstsvienības pārstāvēšanu, runājot gan par spēļu naudām, gan spēļu bonusiem. Paritāte šajā jautājumā bijusi jau kopš 2020. gada janvāra.”

sportapils