Beils ar jaunajiem komandas biedriem grib runāt spāniski

Neilgu laiku Losandželosas futbola komandu pārstāv viens no visu laiku labākajiem Velsas spēlētājiem Garets Beils, kurš ar vairākiem komandas biedriem izvēlējies runāt spāņu nevis angļu valodā, tādējādi vairāk pieskaņojoties viņiem.

Jūlijā Beilam beidzās līgums ar Madrides “Real”, un viņš izlēma karjeru turpināt otrpus okeānam. Kopumā deviņus gadus futbolists pārstāvēja “Karalisko komandu”, tomēr bieži viņam tika pārmests attieksmes trūkums, kā arī tika kritizēts par nespēju iemācīties vietējo valodu tik ilgā laika periodā.

Izskatās gan, ka pārmetumi par spāņu valodas nezināšanu bijuši lieki, jo pavisam nesen viņš “LAFC” fanus uzrunāja spāniski, turklāt komandas biedrs Ilje Sančess atzinis, ka Beils neizvairās no spāņu valodas, tajā runā ar komandas biedriem un brīžiem to izvēlas angļu valodas vietā.

“Garets ar mani runā spāniski,” sacīja Sančess. “Esmu vienīgais spānis komandā, tomēr ir komandas biedri gan no Dienvidamerikas, gan no Centrālamerikas, un Beils ar mums izvēlas runāt spāņu valodā. Citreiz ir situācijas, kad viņš ar mums runā spāniski, bet mēs atbildam angliski.”

Velsietis “LAFC” rindās paspējis aizvadīt trīs spēles, laukumā kopumā pavadot 70 minūtes, turklāt jau otrajā mačā Beils izcēlās ar vārtu guvumu. Sančess atzinis, ka Beils jau neilgā laika posmā uzlabojis Rietumu konferences līderi.

“Tas, ka tāda līmeņa futbolists izvēlējies pievienoties mūsu komandai, devis lielu pārliecības devu,” turpināja Sančess. “Varu atzīties – tas, ka redzi tādu partneri sev blakus, liek pašam darboties vēl cītīgāk un cīnīties par katru laukuma centimetru. Viss, ko esam redzējuši no viņa, parāda vēlmi cīnīties par titulu.”

Losandželosas komanda ar 22 spēlēs iegūtajiem 48 punktiem ir ne tikai Rietumu līdere, bet arī visas līgas, turklāt klubs aizvadījis par spēli mazāk nekā tuvākās konkurentes. “LAFC” izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas un nedēļas nogalē tiksies ar “Real Salt Lake”, kas Rietumos atrodas piektajā vietā.

sportapils