Premjerlīgas aizskarošo tvītu līderis – Ronaldu

Lai gan jau piektdien sāksies jaunā Anglijas Premjerlīgas sezona, vēl tiek publicēta interesanta informācija par iepriekšējo. Pētījumā atklājies, ka lielāko kritiku no “Twitter” lietotājiem Premjerlīgā saņēmuši Mančestras “United” spēlētāji.

Lielbritānijas komunikāciju birojs “Ofcom” un Alana Tjūringa institūts, kas ir nacionālais datu zinātnes un mākslīgā intelekta institūts, apvienojās, lai kopīgiem spēkiem izanalizētu 2,3 miljonus ar ziņojumiem “Twitter” platformā, kas tika publicēti par Premjerlīgu 2021. – 2022. gada sezonas pirmajā pusē.

Pētījumu rezultātā atklājās, ka nepilnu 60 tūkstošu publikāciju saturs bija aizskarošs un veltīts kādam Premjerlīgas spēlētājam. Interesanti, ka praktiski puse no visiem sliktajiem tvītiem tika veltīta tikai 12 spēlētājiem, no kuriem astoņi vismaz uz brīdi bija Mančestras “United” futbolisti.

Laika periodā starp 13. augustu un 24. janvāri visvairāk aizskarošie ziņojumi tika veltīti Krištianu Ronaldu – 12520. Otro vietu ieņēma portugāļa komandas biedrs Harijs Makgvairs ar 8954 tvītiem. Pirmajā desmitniekā atradās arī Markuss Rešfords (2557), Bruno Fernandešs (2464), Freds (1924), Džesijs Lingards (1605), Pols Pogbā (1446), Dāvids De Heja (1394), kā arī Harijs Keins (2127) un Džeks Grīlišs (1538).

Izdevies arī noskaidrot, kad visvairāk tika publicēti nepatīkamie tvīti. Pirmais pīķis bija 27. augustā jeb dienā, kad Krištianu Ronaldu oficiāli no Turīnas “Juventus” atgriezās “United”, bet nākamais negāciju vilnis bija 7. novembrī pēc tam, kad Makgvairs atvainojās līdzjutējiem par komandas zaudējumu pret Mančestras “City” ar 0:2.

Viss gan nav tik slikti, jo pētījums atklāja, ka kopumā cilvēki pozitīvi izsakās “Twitter” platformā. Pēc nejaušības principa tika izvēlēti 3000 tvīti, no kuriem 57% bija ar pozitīvu vēstījumu spēlētāju virzienā, 27% bija neitrāli, 12,5% bija ar kritikas devu, savukārt atlikušie 3,5% tika traktēti kā aizskaroši.

sportapils