“Arsenal” treneris pirms spēles piekopj interesantu saliedēšanās taktiku

Jau rīt sāksies jaunā Anglijas Premjerlīgas sezona, un piektdienas vakarā laukumā dosies Londonas “Arsenal”. Visu pagājušo sezonu komandai pa pēdām sekoja “Amazon Prime”, kas iemūžināja “Arsenal” veiksmes un neveiksmes. Filmētājiem izdevās nofilmēt interesantu taktiku, ko galvenais treneris piekopa pirms spēles.

Šodien būs pieejamas pirmās trīs “All or Nothing” sērijas par “Arsenal”, bet jau iepriekšējās dienās publiskajā telpā parādījās interesanti izgriezumi. Pirms pagājušā gada oktobra spēles pret Lesteras “City” komandas galvenais treneris Mikels Arteta iedrošināja spēlētājus darīt kaut ko netradicionālu.

Stāvot visiem aplī viesu komandas ģērbtuvē, galvenais treneris sacīja, lai visi rīvē savas plaukstas vienu pret otru. “Mēs visi kopā izveidosim enerģiju šajā ģērbtuvē,” uzrunu uzsāka Arteta. “Es vēlos, lai jūs sāktu rīvēt plaukstas. Gribu, lai jūs aiztaisiet ciet acis, un es jums pastāstīšu, kas notiksies spēlē. Pēc tam jūs paņemsiet viens otra rokas un aplī izveidosiet enerģiju.”

Lai gan šī nav standarta saliedēšanās metode, tā palīdzēja “Arsenal” komandai, jo pirmo 20 minūšu laikā tā guva divus vārtus un apspēlēja Lesteras vienību. Pēc tam pirmsspēles rutīna kļuva par galveno sarunu tematu un par to arī tika pasmiets, taču Arteta neapvainojās un prata spēlēt līdzi.

“Ja tu uzvari spēli, tas strādā,” saka Arteta. “Ja neuzvari, tad tas nestrādāja. Jā, spēlētāji atbildēja uz manu lūgumu. Pēc tam dzirdēju, ka spēlētāji jokojās par šīm darbībām, bet pēc tam, kad izcīnījām uzvaru, viņi bija pārsteigti.”

Šajā vasarā “Arsenal” krietni papildināja sastāvu, jo no Mančestras “City” tika iegūti Gabriels Žezuss un Oleksandrs Zinčenko, savukārt no “Porto” tika iegādāts Fabiu Vjeira. Bukmeikeru vērtējumā ir piektās labākās izredzes kļūt par čempioni, kā arī sestās labākās, lai sezonas beigās finišētu TOP6.

sportapils