Futbola stadionu pārsauc sērijveida slepkavas vārdā

Pavisam nesen pēc spēka 5. labākās Anglijas futbola līgas komanda “Southend United” vienojās par darījumu, kā rezultātā tika pārsaukts mājas spēļu stadions, tomēr netīšām jaunajā nosaukumā iekļauts Anglijas sērijveida slepkavas vārds, kas cilvēkos raisījis mulsumu.

Līdz šim “Southend United” mājas spēles aizvadīja “West Stand” stadionā, bet šajā starpsezonā komanda izveidoja sadarbību ar vietējiem nekustamo īpašumu aģentiem “Gilbert & Rose”. Vienošanās rezultātā mājas arēna tika pārsaukta par “Gilbert & Rose West Stand”.

Kā redzams, tad blakus atrodas vārdi “Rose West”, un Rouza Vesta pazīstama kā Anglijas sērijveida slepkava, kas zvērīgos noziegumus paveica pagājušā gadsimta 70. un 80. gados. Vesta kopā ar savu vīru Fredu mocīja un nogalināja vismaz 12 jaunas meitenes, turklāt 1971. gadā viņa nogalināja savu pameitu.

Vīrs Freds izdarīja pašnāvību, kamēr gaidīja tiesu, savukārt Rouza, kura šobrīd ir sasniegusi 68 gadu vecumu, 1995. gadā tika notiesāta uz mūžu un atrodas cietumā. Protams, ka jaunais nosaukums izraisīja rezonansi sociālajos tīklos. “Par šo netika kārtīgi padomāts, vai ne?” rakstīja kāds līdzjutējs. “Kā šo varēja apstiprināt?” neizpratnē bija kāds cits fans.

Nacionālās līgas komanda “Southend United” jauno sezonu uzsāks sestdien ar maču savā laukumā pret “Boreham Wood”. Iespējams, ka jau tuvākajā laikā tiks mainīts stadiona nosaukums, jo kluba vadība pārrunājot iespējamās izmaiņas nosaukumā ar sadarbības partneri.

sportapils