Mesi nav starp 30 kandidātiem uz “Zelta bumbu”. Kāpēc tā?

Pagājušās nedēļas izskaņā “Ballon d’Or” organizatori paziņoja tos 30 futbolistus, kuri pretendēs uz “Zelta bumbas” iegūšanu. Starp kandidātiem ir gan Karīms Benzemā, gan Ērlings Holanns, gan Dušans Vlahovičs un arī Krištianu Ronaldu, taču Lionela Mesi vārds nav redzams.

Pēdējos divos gados, 2020. gadā balva netika pasniegta COVID-19 dēļ, balvu savā īpašumā ieguva tieši Mesi, bet kopumā viņa kontā ir septiņas “Zelta bumbas”, kas ir visu laiku labākais rādītājs, otrajā vietā esot Ronaldu ar piecām. Pēc tam, kad kandidātu saraksts bija zināms, franču žurnālists Emanuels Bojans atbildēja uz skatītāju jautājumiem.

Protams, ka ilgi nebija jāgaida līdz jautājumam par to, kāpēc Mesi nav kandidātu lokā. Jāatgādina, ka pirms gada viņš “Barcelona” finanšu problēmu dēļ atstāja komandu un pievienojās Parīzes “Saint-Germain”, kuras rindās izcēlās ar 17 vārtiem 46 spēlēs.

“Protams, ka, ņemot vērā visus Mesi sasniegumus, kā arī to, ka viņš starp kandidātiem bijis 15 gadus pēc kārtas, viņam ir liela iespēja tikt starp 30 labākajiem,” iesāka žurnālists. “Argentīnietis, protams, bija starp kandidātiem, tomēr jaunu kritēriju ieviešana nenāca viņam par labu.”

“Viens no kritērijiem vairāk nav spēlētāja sniegums karjeras laikā, turklāt tagad sniegums tiek vērtēts nevis par kalendāro gadu, bet gan par vienu futbola sezonu, tāpēc Mesi sakarā nav iespējams integrēt pagājušā gada “Copa America”. Jāmin arī to, ka viņa pirmā sezona Parīze bija ļoti neapmierinoša gan no vizuālā viedokļa, gan statistikas,” atbildi noslēdza Bojans.

Žurnālistam arī tika jautāts par Krištianu Ronaldu, kurš pie augstiem sasniegumiem komandā arī netika. “Statistika saka pretējo,” uz kritiku atbildēja Bojans. “Ronaldu kļuva par rezultatīvāko izlašu futbolistu. Tāpat viņš spēlēja ļoti nozīmīgu lomu “United” UEFA Čempionu līgas grupu turnīru spēlēs, kas ļāva komandai tikt pie septiņiem punktiem. Premjerlīgā viņš izcēlās ar 18 vārtiem, ieskaitot divus “hat-trick”. Kopumā 32 vārti 49 spēlēs nav viņa labākais rādītājs, tomēr tas ir pietiekami, lai būtu starp 30 kandidātiem.”

sportapils