Beisbola zvaigzne izsaka muļķīgu attaisnojumu, kāpēc lietoja aizliegtās vielas

ASV pilnā sparā rit MLB regulārā sezona, bet aizvadītās nedēļas galvenais notikums bija paziņojums, ka aizliegto vielu lietošanā pieķerts Sandjego “Padres” spēlētājs Fernanrdo Tatiss juniors. Sportists savā paziņojumā minēja ļoti interesantu iemeslu, kāpēc uzņēma organismā aizliegtās vielas.

Sportista ķermenī tika konstatētas vielas, kas uzlabojot sportošanas kvalitāti. Atrastā viela ir klostebols, kas palīdz atdarināt testosterona muskuļu veidojošās īpašības. Par šo pārkāpumu MLB liegusi Tatisam piedalīties nākamajās 80 spēlēs.

Lai gan klostebols sportistiem ir aizliegtā viela, dažās valstīs to izmanto, lai ārstētu ēdes, un šis ir iemesls, ko minēja arī beisbola zvaigzne. “Izrādās, ka netīšām lietoju medikamentus cirpējēdes ārstēšanai, kas saturēja klostebolu,” sacīja Tatiss.

“Man vajadzēja izmantot pieejamos resursus, lai pārliecinātos, ka neviena aizliegtā viela nav medikamentu sastāvā. Es to neizdarīju.” Pašlaik ASV un Kanādā neviens medikaments nesatur steroīdus, kas ārstē sēnīšu infekcijas.

“Vēlos visiem atvainoties par savu kļūdu. Nav attaisnojumu manai kļūdai, un es nekad nedarītu neko, lai krāptu vai necienītu spēli, ko mīlu,” turpināja sportists. “Profesionālās karjeras laikā esmu veicis neskaitāmus dopinga testus, ieskaitot šīgada martā, un rezultāti vienmēr bijuši negatīvi.”

Pirms 2021. gada sezonas Tatiss parakstīja vienu no lielākajiem MLB līgumiem, vienojoties ar “Padres” par 14 gadu sadarbību 340 miljonu ASV dolāru vērtībā. Laukumā viņš gan nav bijis daudz, jo šīgada sezonu viņš pilnībā izlaiž, jo starpsezonā cieta motocikla avārijā, kā rezultātā tika lauzta plauksta.

sportapils