Treneris klausa fanu viedoklim mača laikā un veic spēlētāju maiņas

Būdams jebkura sporta veida pārstāvis, bieži nākas uzklausīt viedokli no skatītājiem un citiem “dīvāna ekspertiem” par to, kā labāk trenēt vai spēlēt. Šādi gadījumi nav retums arī Argentīnas futbolā, taču spēcīgākajā valsts čempionātā kāds treneris ieklausījās fanā un veica divas spēlētāju maiņas.

“Argentinos Juniors”, ko trenē kādreizējais “Barcelona” futbolists Gabriels Milito, aizvadītajā nedēļas nogalē 13. kārtas spēlē uzņēma “Union”. Spēles 35. minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, un tāds rezultāts bija ļoti ilgu laiku. Kāds “Juniors” fans nebija apmierināts ar redzēto laukumā, tāpēc kliedza trenera virzienā, ka nepieciešams laukumā laist pussargu.

Neskatoties uz to, ka treneri pamācības no faniem saņem katru spēli, šoreiz Milito ieklausījās viedoklī un pat aizsāka nelielu diskusiju. Vārdu apmaiņa notika 83. minūtē, bet drīz vien treneris veica dubulto maiņu. Pēc mača Milito atklāja sarunas detaļas, kā arī teica, ka pēc maiņu izdarīšanas fans pārstāja izteikt viedokli.

“Mēs dzīvojam demokrātijā, pilnā brīvībā,” sacīja Milito. “Viņš teica, lai laukumā laižu pussargu, bet es atbildēju, ka mūsu domas sakrīt. Viņš neminēja konkrētu uzvārdu. Šāds lēmums dažreiz tiek pieņemts minūtes vai divu laikā, taču cilvēki vēlas visu zināt uzreiz. Laukumā sūtījām Nikolasu, un turpinājumā fans mani netraucēja, tāpēc var pieņemt, ka viņam patika maiņa. Jāsaka gan, ka mani viņš nenokaitināja.”

Trīs minūtes pēc maiņu veikšanas “Argentinos Juniors” dubultoja pārsvaru, beigās uzvarot ar 2:0. Pēc aizvadītām 13 spēlēm komanda ar iegūtajiem 23 punktiem atrodas 4. vietā Argentīnas čempionātā, no līderes “Atletico” atpaliekot par pieciem punktiem.

sportapils