Sieviete uz Krievijas tenisistu dueli ierodas ar Ukrainas karogu, taču vēlāk tiek lūgta doties prom

ASV pilsētā Sinsinati šonedēļ risinās 1000 punktu tenisa turnīrs gan vīriešiem, gan sievietēm. Kad vēl notika kvalifikācijas spēles, savā starpā tikās divas Krievijas tenisistes, un uz spēli ieradās kāda atbalstītāja ar Ukrainas karogu, tomēr ilgi uzkavēties mačā viņai neizdevās.

Krievietes Anna Kaļinskaja un Anastasija Potapova svētdien cīnījās par vietu Sinsinati pamatturnīrā. Uz brīdi mačs gan tika pārtraukts, jo viena no spēlētājām sūdzējās galvenajai tiesnesei par tribīnēs esošo skatītāju, kura līdzi uz maču bija paņēmusi Ukrainas karogu.

Tenisa žurnālists Bens Rotenbergs ziņoja, ka incidentā tika iesaistīta sieviete vārdā Lola, kurai bez Ukrainas karoga bija arī tradicionālais ukraiņu vainags. Pēc sūdzības saņemšanas galvenā tiesnese Morgana Lara vērsās pie Lolas, sakot, ka nav labi, ka viņa sēž ar karogu. Uz šo repliku Lola atbildēja ar vārdiem “nav labi iekarot citu valsti”.

Skatītāja bija neapmierināta ar piedāvājumu pamest kortu, jo neko pretlikumīgu viņa nav darījusi un netraucēja mača norisei. Pēc tam pie viņas vērsās apsardzes darbinieks, kurš visai agresīvā manierē teica, lai Lola atstāj kortu, citādāk tiks iesaistīta arī policija.

Tiek ziņots, ka citi skatītāji nāca aizstāvēt Lolu, sakot, ka viņa nav nedz pateikusi, nedz izdarījusi neko nepareizu. Lola, nevēloties izraisīt nevajadzīgus konfliktus, atstāja kortu kopā ar ukraiņu draugu. Vēlāk pie sievietes pienāca turnīra apsardzes departamenta galvenais cilvēks, apgalvojot, ka ienestais karogs pārsniedza pieļaujamo izmēru un tas jānovieto automašīnā, ja Lola vēlas atgriezties uz spēli.

Rotenbergs norāda, ka galvenais iemesls padzīšanai nebija karoga izmērs, bet gan tas, kādas valsts karogs tas bija. Turnīra gaitā tika redzēti vairāki lieli karogi, pārsvarā tiem esot ASV un Serbijas, līdz ar to padzīšanai nebija nekāda sakara ar izmēru.

Bijusī Ukrainas tenisa zvaigzne Aleksnadrs Dolgopolovs ar “Twitter” palīdzību aizstāvēja sievieti. “Mūsu valsts slīkst asinīs un barbariskā vardarbībā, neviens krievs nevar terorizēt kluso atbalstītāju ar Ukrainas karogu. Jābūt kādai cieņai!”

sportapils