Potenciālā Mančestras “United” pārdošanas cena – futbola vēsturē visu laiku augstākā

Pēdējā laikā daudz tiek runāts par Mančestras “United”, jo sezona iesākusies briesmīgi. Komandas fani grib, lai pašreizējie īpašnieki Gleizeru ģimene pārdotu klubu, bet pēc jaunākās informācijas amerikāņi to būtu gatavi darīt tikai tad, ja tiktu samaksāta visu laiku lielākā summa.

Jau kopš 2005. gada, kad par “Sarkano velnu” īpašniekiem kļuva Gleizeri, komandas fani nav bijuši apmierināti ar īpašnieku darbībām, turklāt daudzi nesaprot, kā vispār varēja notikt šis darījums. Lai nopirktu “United”, Gleizeri vairākas reizes aizņēmās naudu, bet pašlaik klubā netiek investētas lielas naudas.

Pirmajos astoņos Gleizeru vadīšanas gados komanda bija laba un cīnījās par Premjerlīgas titulu, taču tolaik par galveno treneri strādāja Sers Alekss Fergusons. Kad Mančestra kļuva par čempioni 2013. gadā, slavenais treneris paziņoja par karjeras beigām, kopš tā laika komandai piedzīvojot lielu lejupslīdi un esot sliktākajā stāvoklī kopš pagājušā gadsimta 70. gadiem.

Pēdējo gadu laikā aizvien vairāk pieaug fanu protesti pret Gleizeriem, un bijušais “United” valdes loceklis Maikls Kingtons nesen apgalvoja, ka kopā ar biznesa partneriem gatavojas pārņemt komandu savās rokās. Būtiskākais jautājums, ko uzdod vairāki cilvēki, ir par cenu, ko nāksies samaksāt Gleizeriem, lai vispār notiktu darījums.

Medija “Goal” žurnālists Džeimss Robsons pavēstījis, ka cena par “United” pārdošanu varētu būt ap sešiem miljardiem ASV dolāru, tādējādi padarot to par visu laiku dārgāko komandu. Pašreiz šis gods pieder Londonas “Chelsea”, jo maijā Romans Abramovičs pārdeva amerikāņu biznesmenim Todam Bolijam par 5,2 miljoniem.

Anglijas Premjerlīgas jauno sezonu “United” iesāka ar 1:2 neveiksmi pret “Brighton” savā laukumā, taču nākamajā kārtā sekoja katastrofāls sniegums, zaudējot “Brentford” ar 0:4. Turnīra tabulā Mančestra ieņem pēdējo vietu (interesanti, ka otrs pilsētas klubs “City” ir pirmajā pozīcijā) un ir tikai viena no trim komandām, kas vēl nav tikusi pie punktiem. Nekas patīkams komandu nesagaida arī trešajā kārtā, jo pirmdienas vakarā jāspēlē pret “Liverpool”, kam sezonas ievadā bijuši divi neizšķirti.

sportapils