Regbistu diskvalificē līdz sezonas beigām par pirksta likšanu pretinieka pēcpusē

Regbijs ir viens no sporta veidiem, kurā kontakts ar pretinieku notiek praktiski visu laiku. Pavisam nesen Regbija Superlīgā interesantā veidā izcēlās Korijs Normans, kurš ar pirkstu centās tikt pretinieka dibenā, kā rezultātā viņš šosezon laukumā vairāk nedosies.

Visu mača gaitu Tulūzas “Olympique” spēlētājs Normans konfliktēja ar Varingtonas “Wolves” regbistu Oliveru Holmsu. Augstākais punkts tika sasniegts otrajā puslaikā, kad Holmss devās uzbrukumā, kamēr Normans centās viņu apturēt. Holmss tika nogāzts, Normans kopā ar komandas biedru uzgāzās virsū, un vienā brīdī Normana kreisās rokas pirksts bija pretinieka dibenā.

Holmss kopā ar komandas biedru Deniju Volkeru pavēstīja par incidentu, kā rezultātā Normans tika sodīts par neatbilstošu kontaktu. Sākotnēji Normans apgalvoja, ka nav vainīgs, tomēr tribunāls nemainīja savu lēmumu, diskvalificējot regbistu uz astoņām spēlēm, kā arī viņam nepieciešams samaksāt nepilnu 600 eiro lielu sodu.

“Pieejamajā incidenta videomateriālā redzama Korija Normana apzināta kreisās rokas kustība un plaukstas pārvietošana uz Olivera Holmsa sēžamvietas,” teikts paziņojumā. “Nevienā brīdī nav redzams, ka tiktu saķerti šorti, lai varētu Holmsu nogāzt, kā to ziņoja Normans.”

Tā kā līdz sezonas beigām palikušas vairs tikai četras spēles, tas nozīmē, ka Normans laukumā šosezon vairāk neatgriezīsies. Komandas sastāvā viņš debitēja maijā, izejot laukumā visās 11 spēlēs. Līgums uz nākamo sezonu viņam nav, taču skaidrs ir tas, ka nākamās sezonas sākumu nāksies izlaist, ja viņš karjeru turpinās kādā Superlīgas komandā.

@newssportau

Ex-NRL player Corey Norman is in serious trouble for this tackle. 😳 #rugbyleague #nrl #superleague #rugby #coreynorman

♬ original sound – News Sport

sportapils