“Chelsea” galvenais treneris pēc zaudējuma ar 0:3: “Mēs bijām labāki”

Svētdien Anglijas Premjerlīgā par pārsteigumu parūpējās Līdsas “United”, kas savā laukumā ar 3:0 pārliecinoši pārspēja Londonas “Chelsea”. Pēc mača galvaspilsētas komandas galvenais treneris Tomass Tuhels neuzteica pretinieku labo sniegumu, bet taisnojās par zaudējuma iemesliem.

Pirmos divus vārtus Līdsa guva ar četru minūšu intervālu. Vispirms 33. minūtē Brendens Āronsons atņēma vārtsargam bumbu un ievadīja to vārtos, bet četras minūtes vēlāk Rodrigo ar galvu dubultoja mājinieku pārsvaru. Trešie vārti tika gūti 69. minūtē, precīzam esot Džekam Harisonam, tādējādi “United” pirmo reizi kopš 2002. gada pārspēja “Chelsea”.

Pēcspēles intervijā “Chelsea” galvenais treneris Tomass Tuhels neslavēja Līdsas komandu. “Viss, kas varēja noiet greizi, nogāja,” sāka Tuhels. “Visas sākās jau sestdien, kad mums nebija lidmašīna, tāpēc ieradāmies ar autobusu. Spēlētāji varēja lidot, bet treneru korpusam bija garš brauciens ar autobusu.” Ceļš no Londonas līdz Līdsai ir vairāk nekā 300 kilometru garš.

“Mēs zaudējām spēli pirmajās 20 minūtēs, kurās bijām krietni labāki, un mums bija ļoti labas izdevības. Vairākas reizes bijām soda laukumā, tomēr nespējām trāpīt mērķī. Tad mēs to pārstājām darīt, bija 15 līdzvērtīgas minūtes, kurās pasniedzām divas dāvanas.”

“Mēs acīmredzami bijām labākā komanda,” interesantu apgalvojumu izteica “Chelsea” vadonis. “Viņi dara to, ko dara. Nedomāju, ka pirmie vārti būtu bijuši viņu piekoptā stila dēļ. Tas bija kļūdas dēļ. Ja mēs tādā veidā atdodam vārtus, kad kontrolējam notikumus laukumā, mēs nevaram uzvarēt.”

Otrajā puslaikā “Chelsea” turpināja kontrolēt vairāk bumbu, bet rezultātu tas nedeva. “Pēc pārtraukuma mēs centāmies un esmu vīlies, ka arī to zaudējām. Viņi maksimāli izmantoja savus pusmomentus, kamēr mēs nē.”

Anglijas Premjerlīgā aizvadītas trīs kārtas, un situācija turnīra tabulā ir interesanta. Vienīgā komanda, kas uzvarējusi visos mačos, ir “Arsenal”, bet Mančestras “City”, Līdsas “United”, “Tottenham” un “Brighton” ir pa septiņiem punktiem. Priekšpēdējā vietā bez punktiem atrodas Mančestras “United”, savukārt 15. vietā ir “Liverpool”, tiesa, abas komandas pirmdienas vakarā aizvadīs savstarpējo cīņu.

sportapils