Sieviete iesūdz tiesā Kirjosu par apvainojumiem Vimbldonas fināla laikā

Jūlija ievadā tenisa draugi pulcējās Vimbldonā, lai vērotu sezonas trešo “Grand Slam” posmu. Vīru finālā par galveno trofeju cīnījās Novaks Džokovičs un Niks Kirjoss, kurš finālā palūdza kādai sievietei atstāt kortu, jo viņa esot par daudz izdzērusi. Tagad šī dāma vērsusies tiesā.

Sezonas pirmajā “Grand Slam” posmā “Australian Open” Kirjoss triumfēja dubultspēlēs, bet Vimbldonā viņš demonstrēja lielisku sniegumu vienspēlēs, kas ļāva aizcīnīties līdz pat finālam. Austrālieša pretinieki noteikti nebija priecīgi par sportista progresu, tomēr ikvienam interesi sagādā Kirjosa izdarības gan spēļu laikā, gan ārpus korta.

Turnīra gaitā Kirjoss diskutēja gan ar skatītājiem, gan ar tiesnešiem, kā arī pārkāpa oficiālos Vimbldonas noteikumus. Fināls komunikācijas ziņā nebija citādāks, jo viņš tiesnesim palūdza, lai tribīnes atstāj kāda sieviete. Tenisists sacīja, ka viņa uzvedās tā, kā būtu izdzērusi 700 dzērienus.

Šī sieviete ir Anna Palusa, kura tagad iesniegusi prasību tiesā par tenisista teikto, apgalvojot, ka viņa komentāri bija neapdomīgi un pilnībā nepamatoti. “Tas ne tikai sabojāja manu dienu, jo noteiktu laiku nevarēju atrasties arēnā, bet Kirjosa izteiktos apgalvojumus dzirdēja miljoniem cilvēku visā pasaulē, nodarot man un manai ģimenei lielu kaitējumu un ciešanas,” ar advokātu starpniecību teica Palusa.

“Parasti es nekašķējos, taču pēc ilgām pārdomām esmu secinājusi, ka man nav citu alternatīvu, kā vien uzdot saviem advokātiem ierosināt lietu par neslavas celšanu pret Kirjosa kungu, lai notīrītu savu vārdu. Visi naudas līdzekļi, kas tiks iegūti no šīs tiesvedības, tiks ziedoti labdarībai. Ceru, ka Kirjosa kungs sapratīs kaitējumu, ko viņš izdarīja man un manai ģimenei un piedāvās ātru atrisinājumu šai situācijai. Tomēr, ja tas netiks izdarīts, esmu gatava vērsties augstākajā tiesā.”

Kirjoss pašlaik gatavojas sezonas pēdējam “Grand Slam” turnīram, taču process nav bijis tik vienkāršs, jo tuvākajā laikā viņam būs jāstājas tiesas priekšā par uzbrukumu bijušajai draudzenei. Viņš cerēja, ka tiesas sēde varēs norisināties gada beigās, tomēr tā notiks jau oktobrī.

sportapils