Fani grib aizliegt savas komandas spēlētājiem izmantot zaļas krāsas bučus

Francijas futbola čempionāta komandas “Lyon” kvēlākie atbalstītāji pieprasījuši, lai futbolisti turpmāk neizmantotu zaļus “Adidas” apavus, jo viena no galvenajām konkurentēm “Saint-Etienne” kā savu pamatkrāsu izmanto zaļu.

Vienam no jaunākajiem “Adidas” modeļiem “Speedportal” ir zaļa krāsa, un Lionas komandā šo modeli izmanto vismaz 13 spēlētāji. Cits skatījums uz šo ir “Lyon” ultrām, kuri vienā no Francijas čempionāta spēlēm parādīja baneri, kas bija pret šo apavu izmantošanu.

“Respektējiet mūsu tradīcijas,” bija rakstīts uz banera. Tāpat uz vizuālā vēstījuma bija zaļais futbola apavs, kas bija pārsvītrots. Galvenais iemesls, kāpēc tiek pausts šāds viedoklis, ir tāds, ka viena no galvenajām konkurentēm “Saint-Etienne” izmanto zaļo krāsu savos formastērpos, tāpēc ultras negrib, lai kaut kādā mērā tiktu atgādināts par šo komandu.

Problēma šajā visā ir tāda, ka futbolistiem ir noslēgti līgumi ar “Adidas”, tādējādi obligāti nepieciešams spēles izmantot konkrētos apavus. Ņemot vērā, ka “Speedportal” ir jauns modelis, ar spēlēšanu tajos tiek veikta arī liela reklāma.

Šī nav pirmā reize, kad Lionas futbolisti saskaras ar šādu situāciju. Savulaik Sidnijs Govū vienu spēli aizvadīja zaļos apavos, kā arī trīs treniņus, bet tā laika komandas prezidents nebija priecīgs par to un paziņoja, lai futbolists ātri no tiem atbrīvojas. Arī 2011. gadā Bafetimbim Gomisa tika palūgts neizmantot zaļas krāsas apavus.

Jauno Francijas futbola čempionāta sezonu “Lyon” iesākusi salīdzinoši sekmīgi, jo trīs spēļu laikā izcīnītas divas uzvaras un vienreiz spēlēts neizšķirti, lai gan kopš 63. minūtes “Stade” komanda atradās mazākumā. Nākamā spēle Lionai augusta pēdējā dienā pret “Auxerre”.

sportapils