Alum nē: uzskatu dēļ “Bayern” līderis fotogrāfijā netur alus glāzi

Pavisam nesen Vācijas labākā futbola komanda Minhenes “Bayern” devās pie viena no sponsoriem, lai uztaisītu fotoattēlu, rokās turot alus glāzes. Bija gan izņēmumi, jo komandas debitants Sadio Manē izvēlējās bildēties bez glāzes, kas liecina par viņa stingrajiem uzskatiem.

Katru gadu “Bayern” dodas ciemos pie “Paulaner” alus ražotāja, lai izveidotu kopīgu attēlu. Tiek uzvilkts speciāls apģērbs, turklāt katrs futbolists tiek pie trīs litrus liela kausa. Nav nekāds noslēpums, ka Vācijā cilvēkiem patīk dzert alu, turklāt drīzumā jau sāksies slavenais “Oktoberfest”, kas ir alus dzeršanas festivāls.

Kopumā 31 cilvēks pozēja fotogrāfijā, taču divi izcēlās ar to, ka rokās nebija redzamas alus glāzes. Viens no tiem bija marokāņu futbolists Nusairs Mazrau, bet otrs bija starpsezonas skaļākais papildinājums Sadio Manē. Lielu jautājumu, kāpēc abi nepozē ar glāzēm, nav. Abi ir musulmaņi, un šajā kultūrā alkohola lietošana ir aizliegta.

Neskatoties uz saviem uzskatiem, viņi tik un tā bija kopīgajā fotouzņēmumā un smaidīja. Kamēr Manē bija pirmajā rindā, tikmēr Mazaur atradās trešajā rindā blakus Džamalam Musalam. Jāteic, ka sociālajos tīklos cilvēki pauda atbalstu abiem futbolistiem, izceļot viņu stingro nostāju reliģijas dēļ.

“Neskatoties uz dažādām situācijām, Manē atceras savu reliģiju,” izteicās kāds komentētājs. “Ļoti iedvesmojoši. Esi patiess pret to, ko mīli,” bilda cits. “Visu cieņu abiem futbolistiem, kuri izvēlējās nebildēties ar alus kausiem,” sekoja vēl pozitīvs komentārs.

Šī nav pirmā reize, kad Manē uzskatu dēļ nav vēlējies alkohola klātbūtni. Būdams vēl “Liverpool” spēlētājs, senegālietis kopā ar komandu izcīnīja FA Kausu. Sākoties svinībām, Takumi Minamino vēlējās korķēt vaļā šampanieti, bet Manē palūdza komandas biedram to nedarīt, uz ko saņēma arī pozitīvu atbildi.

Jauno sezonu Manē “Bayern” rindās iesācis ļoti sekmīgi. Četrās Bundeslīgas spēlēs futbolists guvis trīs vārtus, turklāt viņš bijis precīzs arī vienīgajā Superkausa mačā. Minhene pirmajās trīs Bundeslīgas spēlēs guva uzvaras ar attiecīgi 6:1, 2:0 un 7:0, taču aizvadītajā nogalē zaudēja pirmos punktus, nespējot pieveikt “Monchengladbach” (1:1).

sportapils