Tenisa zvaigzne kritizē sev piešķirto “Nike” apģērbu, bet pēc tam atvainojas

Ņujorkā ar pilnu jaudu sācies sezonas pēdējais tenisa “Grand Slam” turnīrs “US Open”. Kanādiete Bjanka Andresku, kura 2019. gadā kļuva par sacensību čempioni, pirmajā kārtā publiski kritizēja sava atbalstītāja “Nike” piešķirto sporta tērpu, taču vēlāk par to viņai nācās atvainoties.

Pirmajā kārtā, pavadot kortā vairāk nekā pusotru stundu, kanādiete pārspēja Harmoniju Tanu ar 6:0, 3:6, 6:1 un iekļuva otrajā kārtā. Mača gaitā Andresku sastapās ar citādāka veida problēmām, jo spēlēt viņai traucēja uzvilktais “Nike” apģērbs. Viņa spēlēja zilas krāsas kleitā, tomēr vēja ietekmē kleita traucēja izpildīt sitienus.

Pārtraukumā Andresku vērsās pie tiesneša, lai lūgtu atļauju mainīt tērpu, taču vēlējās, lai netiktu noņemts viens tualetes apmeklējums. “Tā nav mana vaina, tā ir “Nike” vaina. Šī kleita ir briesmīga,” problēmu klāstīja Andresku. “Man ir nepieciešams iet, jo ir ļoti slikti.” Laukumā viņa atgriezās šortos un baltā kreklā, novedot maču līdz uzvarai.

Pēc spēles kanādiete pastāstīja par savām problēmām. “Mani tā traucēja izpildīt sitienus. Jutu, ka kleita mazliet cēlās augšup. Protams, ka vējš nepalīdzēja.” 22 gadus vecā tenisiste minēja, ka tiesnesis izturējās ļoti saprotoši un pieņēma esošo situāciju.

Saprotams, ka kleitas kritizēšana neveicina “Nike” labo tēlu, tāpēc Andresku drīz vien atvainojās par izteikto kritiku. “Brīdī, kad runāju ar tiesnesi, necentos nevienu aizskart. Gribēju pārliecināt viņu, lai netiek man atņemts tualetes pārtraukums, jo mums tādi ir tikai divi, un viņš bija mierā ar to. Man vajadzēja izvēlēties citus vārdus. Atvainojos visiem, kurus aizskāru. Es mīlu “Nike” un ceru sadarboties ar viņiem visu atlikušo mūžu.”

Andresku, kuras augstākā pozīcija WTA rangā bijusi ceturtā, vasaras posmā ar lieliem panākumiem nav izcēlusies. Labākais rezultāts tika sasniegts Bādhomburgā, kur viņa spēlēja finālā, tomēr piekāpās Karolīnai Garsijai, lai gan otrajā setā, būdama uzvarējusi pirmo, atradās vadībā ar 4:2.

sportapils