Tenisistes tēva priecāšanās veids izraisa sašutumu

Ja šonedēļ Ņujorkā sākās “US Open” pamatturnīrs, tad iepriekšējā nedēļā tenisisti, kas automātiski nekvalificējās sacensībām, cīnījās kvalifikācijas kārtās. Tādu ceļu gāja arī 16 gadus jaunā Sāra Bjeleka, kura izcīnīja vietu pamatturnīrā, taču sašutumu izraisīja tas, kādā veidā viņas treneris un tēvs priecājās.

Lai sasniegtu “US Open” pamatturnīru, bija nepieciešams uzvarēt trijos mačos pēc kārtas. Aizvadot trīs spēles trijās dienās, čehiete uzvarēja visos dueļos, turklāt izšķirošajā cīņā pret Heteri Vatsoni viņa zaudēja pirmajā setā, nolaužot pretinieci nākamajos divos.

Pēc mača beigām Bjeleka atsveicinājās no pretinieces un tiesneses, sportiste devās pie sava trenera, kas reizē ir arī tēvs. Viņš, protams, arī bija ļoti priecīgs, abiem diviem uzreiz samīļojoties, bet pēc tam vairākas reizes viņš uzsita pa muguru, kam sekoja uzsitieni pa dibenu un buča. To pašu izdarīja arī vēl kāds vīrietis.

Sociālajos tīklos sašutums par redzēto bija liels. “Nav nekāda iemesla tā pieskarties 16 gadus vecas meitenes dibenam,” rakstīja kāds sociālo tīklu lietotājs. “Tas ir vairāk nekā nepieņemami. Turpinoties video, paliek tikai aizvien sliktāk.”

“Viens vārds, kā to var raksturot, ir “biedējoši”, bet šo visu labāk raksturo vārds “krimināli”. Tiem, kuri saka, ka nav tik traki, jo to dara tēvs, varu pateikt, ka tas tāpat ir ļoti satraucoši. Par šo ir nepieciešams iesniegt ziņojumu,” viedoklī dalījās kāds cits. Nekādas darbības nav sekojošas, bet redzētais video kļuvis ļoti populārs.

Pamatturnīrā Bjeleka tikās ar Ludmilu Samsonovu, piedzīvojot neveiksmi divos setos. Rangā 16 gadus jaunā tenisiste ir tikai 209. vietā, bet Čehijas labākā spēlētāja ir Barbora Krejčīkova, kura sacīja atzinīgus vārdus par tautieti. “Redzu viņā lielu potenciālu un lielu nākotni. Viņa ir ļoti laba spēlētāja, un man ir prieks, ka varu trenēties kopā ar viņu. Ceru, ka viņai noder trenēšanas kopā ar mani.”

sportapils