Futbolists lidostā izlemj pievienoties citai komandai, taču nenokārto medicīnisko pārbaudi

Īsta drāma Eiropas futbolā norisinājās septembra pirmajā dienā, kad noslēdzās vasaras transfēru logs. “Marseille” futbolists Bamba Djengs, atrodoties lidostā, izlēma nepievienoties “Leeds United”, bet gan kļūt par “OGC Nice” spēlētāju, tomēr viņš nespēja iziet medicīnisko pārbaudi.

Ceturtdienas pēcpusdienā parādījās informācija, ka Anglijas Premjerlīgas komanda Līdsas “United” panākusi vienošanos ar “Marseille” par augsti vērtētā Senegālas spēlētāja Bambas Djengas iegūšanu, par kuru tiktu samaksāti desmit miljoni eiro. Bija paredzēts, ka 22 gadus vecais futbolists dosies uz Angliju, lai izietu medicīniskās pārbaudes un pēc tam parakstītu četru gadu līgumu.

Līdsa bija tik pārliecināta par darījumu, ka pat komandas prezidents ielika apstiprinošu ziņu sociālajā tīklā “Twitter”. “Sveiksim Djengu komandā, bet mēs turpināsim strādāt pie tā, lai iegūtu Koudiju Gapko. Tagad laiks koncentrēties uz notikumiem laukumā,” rakstīja Andrea Radricani.

Nepagāja ilgs laiks, kad viss apgriezās kājām gaisā. Spēlē iesaistījās cita Francijas čempionāta komanda “OGC Nice”, kas izrādīja interesi par Djengu, piedāvājot līgumu uz pieciem gadiem. Pavadījis lidostā lielu daļu ceturtdienas, futbolists izlēma ar privāto lidmašīnu nedoties uz Līdsu, bet gan uz Nicu.

Skaidrs, ka šāds notikumu pavērsiens pārsteidza Līdsu. “Mēs tikām apčakarēti, taču tas notiek arī ar labākajiem,” pēc tam izteicās “Leeds United” prezidents. “Mēs lieliski darbojāmies transfēru tirgū, izpildījām mērķus ļoti agri. Turpinām doties uz priekšu.”

Nolekšana no darījuma pēdējā brīdī, protams, nav nekāda labā zīme. Iespējams, tas nospēlēja lomu medicīniskajās pārbaudēs Nicā, jo Djengs tās nenokārtoja. “22 gadus vecais futbolists neapmierināja komandas pārstāvjus ar saviem medicīniskajiem rezultātiem,” ceturtdienas vakarā ziņoja franču žurnālists Viljamss Humbersets.

Jautājums paliek par to, kas būs turpmāk. Iespējams, ka futbolists tomēr varēs pievienoties Nicai, pateicoties “Džokera” noteikumam, kas ļauj veikt transfēru starp divām Francijas komandām arī pēc tam, kad darījumi vairs nav atļauti.

sportapils