Fans izskrien laukumā un iesper futbolistam

Emocijām pilni notikumi risinājās pēdējā Turcijas futbola čempionāta kārtā. Turnīra līdere “Besiktas” rezultatīvā spēlē pieveica pastarīti “Ankaragucu”, taču jautrība, šī vārda sliktākajā nozīmē, sākās pašās beigās, kad laukumā izskrēja fans, kurš iespēra “Besiktas” spēlētājam.

“Besiktas” viesošanās Turcijas galvaspilsētā pagāja ar lielu spriedzi, jo mačā pret “Ankaragucu” kopā gūti pieci vārti, turklāt rezultātu atklāja mājinieki. “Besiktas” atbildēja ar diviem precīziem sitieniem, Ankaras komanda izlīdzināja rezultātu, bet 74. minūtē ar 11 metru soda sitienu palīdzību “Besiktas” nodrošināja panākumu.

Mačs izcēlās ne tikai ar vārtiem, bet arī vairākām tiesnešu svilpēm, kas, protams, nepatika mājinieku faniem. Kulminācija tika sasniegta pašās spēles beigās, kad abu komandu spēlētāji iesaistījās karstās debatēs. Pa vidu visam bija arī galvenais tiesnesis, bet pēkšņi laukumā parādījās mājinieku fans, kurš pilnā ātrumā skrēja pāri laukumam, palēcās un iespēra Cenkam Tosunam.

Nekavējoties komandas biedru aizstāvēja Brazīlijas futbolists Džozefs de Sausa, kurš fanu nometa zemē. Interesanti, ka tiesnesis šo darbību traktēja kā nesportisku, kā rezultātā spēlētājam tika piešķirta sarkanā kartīte.

“Mēs nevēlamies vardarbību laukumā. Kamēr fans skrēja 80 metrus, lai iespertu mūsu spēlētājiem, Džozefs gribēja viņus aizstāvēt, bet par to saņēma sarkano kartīti. Tas ir nepieņemami,” tiesneša rīcību kritizēja “Besiktas” viceprezidents Engins Baltači. “Viņa sarkanajai kartītei jābūt atceltai. Mēs uz to uzstāsim. Ja fans uzbruktu tiesnesim un Džozefs viņu aizstāvētu, kurš saņemtu sarkano?”

sportapils