Tenisiste preses konferencē dzer alu svarīga iemesla dēļ

Vēl līdz svētdienai Ņujorkā risinās gada pēdējais “Grand Slam” turnīrs “US Open”. Sieviešu turnīra ceturtdaļfinālā vietējā sportiste Džesika Pegula piekāpās Igai Švjontekai, un uz preses konferenci viņa ieradās ar alu, bet ne tāpēc, lai remdētu sāpes.

Bez lielām grūtībām Pegula sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu, jo četrās spēlēs viņa zaudēja tikai vienu setu. Pirms mača ar ranga līderi Švjonteku, apskatot bukmeikeru koeficientus, Pegula nebija favorīte, kas apliecinājās jau pirmajā setā, ko viņa zaudēja. Otrajā dāmas aizspēlējās līdz taibreikam, kurā poliete bija pārāka, tādējādi Pegula noslēdza dalību.

Uz preses konferenci sportiste ieradās ar “Heineken” alus bundžu rokās. Preses pārstāve izteica komplimentu Pegulai par alu, uz ko viņa atbildēja: “Paldies, es dzeru alu, lai varētu nodot dopinga analīzes. Tajā pašā laikā tas palīdz remdēt zaudējuma skumjas.”

Jāteic, ka sportistes izvēle dzert alu ir interesanta, jo tajā pašā laikā viņa varēja izvēlēties ūdeni. Iespējams, ka tas ir mazliet saistīts ar zaudējuma sāpju mazināšanu, jo Pegulai ar pretiniecēm ceturtdaļfinālā nav veicies.

“Es gribētu, lai man nav jāspēlē katrā ceturtdaļfinālā pret Švjonteku vai Ešliju Bārtiju, kuras bieži nezaudē,” sacīja Pegula. Šogad amerikāniete spēlējusi trijos no četriem “Grand Slam” ceturtdaļfināliem. “Australian Open” TOP8 kārtā viņai pretī nāca Bārtija, kura kļuva par čempioni, kamēr “French Open” un “US Open” ceturtdaļfinālā viņa zaudējusi Švjontekai.

Švjonteka naktī uz piektdienu apspēlēja Arinu Sabaļenku un sasniedza finālu, kurā sestdienas vakarā cīnīsies pret Onsu Žabēru. Bukmeikeru vērtējumā favorīte ir Švjonteka, kurai šogad Romā izdevies pārspēt Žabēru, lai gan kopumā četrās tikšanās reizēs uzvaras dalītas uz pusēm.

sportapils