“Atletico” turpina mēģināt apmānīt “Barcelona”

Interesanti notikumi turpina risināties saistībā ar Madrides “Atletico” spēlētāju Antuānu Grīzmanu un “Barcelona”. Visu šo sezonu franču futbolists laukumā devies tikai pēc tam, kad mačā aizvadītas 60 minūtes, kas tiek darīts tādēļ, lai “Atletico” būtu mazāka summa jāmaksā “Barcelona”.

Pagājušā gada starpsezonā Grīzmans atgriezās “Atletico” vienībā, komandai vienojoties ar “Barcelona” par divu gadu īres līgumu, tomēr par šo pāreju Madridei varētu nākties maksāt 40 miljonus eiro. Līgumā iekļauts punkts, kas nosaka, ka 40 miljoni jāmaksā tikai tad, ja Grīzmans būs piedalījies vismaz pusē no “Atletico” spēlēm un laukumā pavadījis vismaz 45 minūtes, neņemot vērā kompensācijas laiku.

“Barcelona” vadībai radušās bažas, ka “Atletico” bosi pateikuši galvenajam trenerim Djēgo Simeonem, lai viņš piebremzē ar Grīzmana laišanu laukumā, tādējādi izvairoties no pilnas transfēru summas maksāšanas. Barselonas aizdomas ir pamatotas, jo šosezon Grīzmans laukumā pavadījis 28, 28, 26 un 27 minūtes, laukumā parādoties vien tad, kad nospēlētas vismaz 60 minūtes.

Tāds pats stāsts bija Čempionu līgas pirmajā mačā pret “Porto”, kad Grīzmans laukumā devās 61. minūtē, rezultātam esot 0:0. Spēles izskaņa bija ļoti aizraujoša, jo sarkanā kartīte “Porto” spēlētāja izpildījumā pavēra Madridei lielākas iespējas uz panākumu.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē “Atletico” izvirzījās vadībā, piecas minūtes vēlāk “Porto” realizēja 11 metru soda sitienu, bet vēl piecas minūtes vēlāk Grīzmans raidīja bumbu vārtos un izrāva Madridei uzvaru.

“Barcelona” jau paziņojusi Madrides komandai, ka viņi uzskata, ka “Atletico” jau esot parādā visu pilno transfēra summu jeb 40 miljonus. Pagājušajā sezonā francūzis Madrides rindās piedalījās 80% spēļu, kā rezultātā otrais līguma gads stājās spēkā automātiski, jo viņam vajadzēja nospēlēt vismaz pusi.

Huans Laporta, Barselonas prezidents, un viņa juristu komanda jau gatavojas iesniegt prasību tiesā, lai iegūtu 40 miljonus, ko Madridei varētu būt problēmas samaksāt. Vasarā “Atletico” palūdza pieciem spēlētājiem samazināt savas algas, lai uzlabotu finansiālo stāvokli, un tāpēc klubs arī cenšas izvairīties no lielā maksājuma “Barcelona”.

sportapils