37 gadus vecais Modričs atklāj lieliskās formas noslēpumu

Vairākus gadus viens no Madrides “Real” galvenajiem spēlētājiem ir Luka Modričs. Pavisam nesen horvāts atzīmēja 37. dzimšanas dienu, tomēr joprojām viņa fiziskā sagatavotība ir lieliskā līmenī. Modričs pastāstījis, kas ļauj viņam būt tik labā kondīcijā.

Pagaidām izskatās, ka Modričs nedomā apstāties. Pagājušajā nedēļā viņš ar skaistu sitienu sekmēja “Real” uzvaru UEFA Čempionu līgas mačā pret Glāzgovas “Celtic”, turklāt horvāts izpelnījās ne tikai savas komandas fanu aplausus, bet arī pretinieku.

Pagājušajā sezonā Modričs piedalījās 45 spēlēs un palīdzēja Madridei triumfēt gan Spānijas čempionātā, gan Čempionu līgā. Interesanti, ka spēlētājs atklājis, ka lielu noslēpumu, kas palīdz uzturēt tik labu fizisko formu, nav.

“Viņi visu laiku grib uzzināt manu noslēpumu, bet es nezinu, ko teikt,” saka Modričs. “Tas ir dabīgi. Es dzīvoju futbolā 24 stundas diennaktī, un, manuprāt, tas ir svarīgi. Mīlu to, ko daru, un izbaudu sevi vairāk nekā jebkad iepriekš, jo zinu, ka esmu grūtā futbolista vecumā.”

“Varbūt arī tāpēc tik ļoti izbaudu, jo nekad nevar zināt, cik ilgi būsi spējīgs spēlēt tādā komandā un līmenī, kurā no tevis pieprasa maksimumu. Cenšos izbaudīt gan treniņus, gan spēles, un tas viss man palīdz būt labam šajā vecumā.”

Viens no Horvātijas visu laiku labākajiem spēlētājiem mazliet ieskicēja arī savu ikdienu. “Piemēram, šodien es ierados vairāk nekā stundu pirms treniņa un gandrīz katru dienu treniņu centrā aizvadu brokastis. Izdaru savas lietas ar fizioterapeitiem sporta zālē, lai, dodoties uz treniņu, būtu jau iesildījies.”

“Kādu dienu treniņi ir grūtāki, kādu – vieglāki. Pēc tam, skatoties, kā jūtos, kopā ar fizioterapeitiem daru visas nepieciešamās lietas. Pēc tam dodos mājās un pavadu laiku ar ģimeni un bērniem. Es paņemu viņus no skolas gandrīz katru dienu. Mazliet garlaicīgi, vai ne?” uz pozitīvas nots noslēdza futbolists.

Šosezon Modričs “Real” rindās paspējis aizvadīt septiņas spēles, kopumā gūstot divus vārtus un atdodot vienu rezultatīvu piespēli. Nākamais mačs Madridei paredzēts trešdienas vakarā, kad Čempionu līgas ietvaros jātiekas ar “RB Leipzig”.

sportapils