“Bayern” fani protestē pret lēmumu pārcelt spēles Elizabetes II nāves dēļ

Ar septiņām spēlēm otrdienas vakarā sākās UEFA Čempionu līgas otrā kārta. Centrālais duelis bija Minhenē, kur savā starpā tikās “Bayern” un “Barcelona”, pirmo reizi pret bijušo klubu spēlējot Robertam Levandovskim. Ja Čempionu līgā visi mači šonedēļ risināsies, tad Eiropas līgā “Arsenal” spēle nenotiks saistībā ar karalienes Elizabetes II nāvi, un viedoklis par to bija “Bayern” faniem.

Pagājušajā ceturtdienā pasauli pāršalca sēru vērsts, ka 96 gadu vecumā mūžībā devusies Elizabete II, kura valdīja Anglijā 70 gadus. Nekavējoties visā valstī tika izsludinātas sēras, un tas krietni ietekmēja notikumus valstī. Cieta arī futbols, jo ne Anglijas Premjerlīgā, ne citās futbola līgās nenorisinājās spēles.

Otrdienas vakarā “Liverpool” savā laukumā uzņēma “Ajax”, bet šovakar Mančestras “City” spēkosies ar Dortmundes “Borussia”, kamēr Glāzgovas “Rangers” un “Napoli” duelis no otrdienas tika pārcelts uz trešdienu. Nepietiekamo apsardzes darbinieku dēļ, kuri tagad aizņemti, nodrošinot kārtību atvadīšanās no Elizabetes II laikā, Londonas “Arsenal” ceturtdien nevarēs aizvadīt Eiropas līgas spēli pret PSV, bet nedēļas nogalē pārcelti trīs Premjerlīgas mači.

“Bayern” faniem nepatīk šī radusies situācija, un viņi par to lika manīt otrdienas vakarā. Atbalstītāji sagatavoja īpašu baneri, uz kura bija rakstīts: “Pēdējā brīža spēļu pārcelšana tikai tāpēc, ka miris cilvēks no karaliskās ģimenes? Respektējiet fanus!” Plakāts bija redzams pirmajā puslaikā.

Interesanti, ka tieši Minhenes fani nebija apmierināti ar notikumiem, lai gan komandas spēļu kalendāru tas nav ietekmējis. Citi līdzjutēji bija sagatavojuši banerus, uz kuriem bija pateicība komandas leģendai Robertam Levandovskim, kura atgriešanās Minhenē nebija patīkama, jo otrā puslaika sākumā “Barcelona” ielaida divus vārtus, piekāpjoties visā mačā ar 0:2.

sportapils