Jauns rekords? Spēlētājs saņem sarkano kartīti pēc 9 sekundēm

Svētdienas pēcpusdienā Francijas futbola čempionātā risinājās interesanti notikumi, jo jau spēles pašā sākumā “Nice” pussargs Žans-Kleirs Tobido spēlēja bīstami, tādējādi saņemot sarkano kartīti no galvenā tiesneša, lai gan pagājušas bija tikai deviņas sekundes. Šis gan nebija vienīgais mačs Eiropas līgās, kurās spēlētāji izcēlās ar interesantām darbībām, saņemot sarkano kartīti.

Mačs starp “OGC Nice” un “Angers” norisinājās svētdienas pēcpusdienā jeb plkst. 16:00 pēc Latvijas laika. Sākums laukuma saimniekiem no Nicas bija drausmīgs, jo “Angers” uzreiz pēc tiesneša svilpes uzsāka aktīvi spēlēt un divu piespēļu rezultātā viesi nonāca bīstamā vārtu gūšanas situācijā, taču Tobido, būdams pēdējais aizsargs, centās glābt situāciju un pārkāpa noteikumus.

Tiesnesis nekavējoties pārtrauca spēli, un Tobido virzienā parādīja sarkano kartīti, tādējādi jau pēc aizvadītām deviņām sekundēm mājinieki palika skaitliskajā mazākumā. Lielu daļu pirmā puslaika Nice labi turējās pretī, taču 43. minūtē komanda nonāca iedzinējos.

19 minūtes vēlāk “Angers” futbolists Sofians Bufals saņēma otro dzelteno kartīti, tādējādi komandas atkal bija vienādos sastāvos. “Nice” izdarīja spiedienu un centās izlīdzināt rezultātu, tomēr nesekmīgi, uzvaru izcīnot “Angers”. Interesanti, ka spēles otrajā daļā Nica izpildīja 14 sitienus, no kuriem trīs lidoja vārtu rāmī.

Pēc aizvadītām astoņām spēlēm Francijas čempionātā abas komandas sakrājušās pa astoņiem punktiem, kopā ar Tulūzas komandu sadalot 12. līdz 14. vietu turnīra tabulā. “Nice” pēdējos četros mačos uzvaras mijušās ar zaudējumiem, turklāt pēc izlašu pārtraukuma nekas labs negaida, jo pretī būs Parīzes “Saint-Germain”.

Jāteic, ka tas nebija vienīgais atgadījums ar sarkanajām kartītēm nedēļas nogalē. Turcijas čempionātā debiju “Antalyaspor” rindās piedzīvoja Šoja Nakašima. Pavadījis laukumā 20 sekundes, viņš veica bīstamu izklupienu, par ko tiesnesis sākotnēji fiksēja dzelteno kartīti. Situācijas risināšanā iesaistījās arī VAR, un pēc tā noskatīšanās tiesnesis pārdomāja, futbolista virzienā rādot sarkano kartīti. Tribīnēs atradās arī Nakašimas radi un draugi, kuri bija ļoti bēdīgi par redzēto laukumā.

sportapils