Bekhems nepiekrīt uzaicinājumam apiet rindu, lai atvadītos no karalienes Elizabetes II

Pirmdien zemes klēpī tika guldīta karaliene Elizabete II, kura bija valsts monarhs 70 gadus. Visu iepriekšējo nedēļu cilvēki varēja atvadīties no karalienes, tomēr rindas bija ļoti garas. Arī Deivids Bekhems vēlējās atvadīties, turklāt viņš neizmantoja savu statusu, lai aizietu visiem pa priekšu.

Tūkstošiem cilvēkiem stāvēja garās rindās pie Vestminsteras pils, lai atvadītos no Elizabetes II. Rindas bija tik garas, ka cilvēki tajās pavadīja vairāk nekā desmit stundas. Naktī uz piektdienu rindā iestājās arī Deivids Bekhems, kurš tikai pēc vairāk nekā 12 stundām kopā ar ģimeni varēja pēdējo reizi atvadīties no Elizabetes II. Bekhemam dzīves laikā bija arī tā iespēja dažas reizes ar karalieni satikties.

Daudzi cilvēki uzskatīja, ka Bekhems izmantos savu statusu un lieki nestāvēs rindā. Šādu praksi piekopa citas slavenības, un arī Deividam tika piedāvāts ātrāk sasniegt Vestminsteras pili. Bekhems atteicās no piedāvājuma, jo zināja, ka par šādu rīcību nebūtu priecīgs viņa vectēvs.

“Deivids varēja apsteigt garās rindas, tomēr viņš gribēja būt kā visi pārējie cilvēki,” stāstīja situācijai pietuvināta persona. “Viņš teica, ka vectēvs neatbalstītu šādu iedeju un paliktu stāvēt rindā. Visu nedēļu Bekhems domāja, kad būtu piemērotākais laiks iestāties rindās, beigās izlemjot par piektdienas nakti.”

“Katra reize, kad mugurā bija “Trīs Lauvu” krekls, kapteiņa apsējs uz rokas un mēs dziedājām “Dievs, sargā mūsu karaliene”, bija ļoti īpaša un mums tas nozīmēja ļoti daudz,” stāstīja pats Bekhems. “Šī diena mums visiem bijusi grūta, turklāt ne tikai mums, bet arī visai pasaulei.”

Savulaik pirms tikšanās ar karalieni Bekhems gaidīja, ka viņa par savu mīļāko futbolistu nosauks tieši Deividu, tomēr realitāte bija citādāka. Elizabetes II atbilde nedaudz pārsteigusi, jo viņa par savu favorītu nosauca Maiklu Ouvenu, nodēvējot futbolista spēli par vienkāršu un tīru.

sportapils