Unikāls sods – neļaut būt par kapteini mēneša garumā

Viena no Argentīnas visu laiku labākajām futbola komandām “Boca Juniors” spērusi interesantu soli un aizliegusi līdzšinējam kapteinim Markoss Roko uz mēnesi nēsāt kapteiņa apsēju, kas saistīts ar viņa izdarībām nesenajā čempionāta spēlē.

Septembra vidū “Boca Juniors” tikās ar vienu no galvenajām konkurentēm “River Plate”. Otrā puslaika vidū “Boca Juniors” izvirzījās vadībā un turpinājumā centās noturēt vadību. Kompensācijas laika pašās beigās kapteinis Markoss Roko gaisā spēlēja ļoti bīstami ar kāju, kā rezultātā gandrīz cieta pretinieku spēlētājs.

Tiesnesim, protams, nepatika redzētais laukumā, tāpēc viņš sodīja Roko ar sarkano kartīti. Lai gan komanda nonāca skaitliskajā mazākumā, vadība netika izlaista, “Boca Juniors” tiekot pie svarīgajiem trīs punktiem.

Saņemot sarkano kartīti, obligāti jāizlaiž nākamais mačs. Sodīt spēlētāju izlēma arī “Boca Juniors”, kas uz mēnesi liegusi Roko pildīt komandas kapteiņa pienākumus. Pēdējos divos mačos komandas kapteinis bijis Frenks Fabra, un tikai oktobra vidū Roko atkal varēs būt pilntiesīgs kapteinis.

“Sarkanā kartīte mani neuztrauc,” pēc spēles sacīja Roko. “Lielie derbiji tādi ir, brīžiem situācijām kļūstot pārāk saspringtām. Spēles gaitā noteikumus pārkāpu tikai trīs reizes. Mēs kopumā nepārkāpām daudz noteikumus, mums bija taktiskie pārkāpumi, taču nespēlējām agresīvi un nedarījām citas dīvainas lietas.”

Piedaloties deviņās spēlēs šosezon, Roko guvis trīs vārtus un bez sarkanās kartītes nopelnījis arī piecas dzeltenās. “Transfermarkt” piedāvātajā statistikā, kas par Roko apkopota kopš 2008. – 2009. gada sezonas, futbolists nopelnījis divas sarkanās kartītes un vēl sešas reizes viņš saņēma otro dzelteno.

sportapils