Paziņoti septiņi pelnošākie atlēti līdz 26 gadu vecumam

Jau pierasts, ka katru gadu tiek stāstīts par pasaules pelnošākajiem sportistiem. Jāsaka gan, ka tas saraksts gadu no gada ļoti nemainās, bet “Forbes” publicējusi informāciju par septiņiem bagātākajiem sportistiem līdz 26 gadu vecumam.

Septītajā vietā “Forbes” ierindojusi Džeiku Polu. Jā, to pašu, kurš sākotnēji bija zināms tikai ar saviem “Youtube” video, bet vēlāk pievērsās boksam, un viņa uzmanību centās pievērst arī Mairis Briedis. Šīgada laikā Pols nopelnījis kopumā 38 miljonus ASV dolāru, no kuriem 30 bijuši ar boksa cīņām, kamēr pārējie astoņi ar citāda veida aktivitātēm.

Nākamais sarakstā ir basketbolists Devins Bukers. Aizvadītā sezona Fīniksas “Suns” un viņam bija slikta, jo tālāk par otro kārtu NBA izslēgšanas spēlēs neizdevās tikt. Šogad Bukers kopumā nopelnījis 39,9 miljonus, bet 31,9 miljonus sastāda līgums ar “Suns”. Pārējie astoņi miljoni nākuši no sadarbībām ar “Nike”, “Corona beer”, “Sweetgreen” un citiem uzņēmumiem.

Piekto vietu ieņem Maršons Latimors – 40,9 miljoni. Iespējams, ka šis vārds lielai daļai sporta draugu nav dzirdēts, taču viņš ir viens no labākajiem NFL jaunajiem spēlētājiem. Ņūorleānas “Saints” amerikāņu futbolists nesen parakstīja līgumu uz pieciem gadiem par 97,6 miljoniem, un šosezon nopelnītie 40,8 miljoni bijuši tieši ar līguma palīdzību.

Ceturtajā vietā ir vienīgais futbola pārstāvis – Kilians Mbapē. Iepriekšējā Francijas futbola čempionāta sezonā viņš kļuva par rezultatīvāko spēlētāju, tomēr izgāšanās UEFA Čempionu līgā neļāva pa īstam priecāties par Francijas titulu. Līgums ar PSG viņam ļāvis nopelnīt 28 miljonus šosezon, savukārt ārpus laukuma aktivitātes ar “Nike”, “Hublot”, “EA Sports” un citiem zīmoliem ļāvis nopelnīt 15 miljonus, kopā – 43 miljoni.

Labāko trijnieku ievada pirmās formulas braucējs Makss Verstapens. Nīderlandietis 2021. gada sezonā pirmo reizi kļuva par čempionu, titulu izcīnot pēdējā posma noslēdzošajos apļos, kad apsteigts tika Luiss Hamiltons. 17 gadu vecumā Verstapens debitēja F1 un kļuva par visu laiku jaunāko braucēju, bet šogad viņa konts papildinājies ar 48 miljoniem ASV dolāru – 46 nākuši no F1, bet pārējie divi no citām aktivitātēm.

Vienīgā sieviete šajā sarakstā ir Naomi Osaka, kura ar iegūtajiem 59,2 miljoniem ieņem otro pozīciju. Iepriekšējā gadā viņa nopelnīja 60 miljonus, kopā ar Serēnu Viljamsu esot vienīgajām divām sievietēm, kuras atradās pelnošāko sportistu TOP 50. Interesanti, ka Osaka lielo naudu nopelna ar sadarbībām ārpus laukuma. Tenisa panākumi ļāvuši nopelnīt 1,2 miljonus 2022. gadā, kamēr 58 miljoni nopelnīti ārpus tenisa korta. Japānietei noslēgti līgumi ar tādiem uzņēmumiem kā “Nike”, “Mastercard” un “Louis Vuitton”, tāpat viņai ir sava ādas kopšanas kompānija “Kinlo” un sporta aģentūra “Evolve”.

Pats bagātākais sportists līdz 26 gadu vecumam 2022. gadā bijis Džošs Alens. Pirms gada NFL komandas Bufalo “Bills” spēlētājs parakstīja līgumu uz sešām sezonām par 258 miljoniem, no kuriem 150 ir garantēti, uzstādot jaunu līgas rekordu. Par līguma parakstīšanu vien viņš saņēma 16,5 miljonu lielu bonusu. Līgums ar komandu viņam devis 63 miljonus šogad, bet sadarbības ar “Nike”, “Pepsi”, “New Era” un citiem partneriem atnesušas vēl četrus miljonus – kopā 67 miljoni.

sportapils