Zināmas 9 prasības, ko izteica Mesi, lai paliktu Barselonā

Pirms pāris gadiem Lionels Mesi un “Barcelona” diskutēja par līguma pagarināšanu. Kad komandas finansiālā situācija nebija pavisam slikta, pastāvēja iespēja, ka argentīnietis paliks Barselonā, bet viņam bija deviņas prasības, ko “Barcelona” vajadzēja piepildīt, ziņo “El Mundo”.

Jau pirms vairāk nekā gada viens no visu laiku labākajiem futbolistiem atstāja “Barcelona” un pievienojās Parīzes “Saint-Germain”. Vēl gadu atpakaļ abas puses runāja par jaunas vienošanās noslēgšanu, bet pie kopsaucēja neizdevās nonākt. Zināmas deviņas prasības, ko Mesi izteica komandas vadībai, bet tā brīža prezidents Žuzepe Bertomeu noraidīja divas.

Pirmkārt, Mesi gribēja trīs gadu līgumu. Pieņemts, ka komandas spēlētājiem, kuri sasnieguši 30 gadu vecumu, visbiežāk piedāvā vienas sezonas līgumus, bet argentīnietis, kuram tobrīd jau bija 33, gribēja stabilitāti ilgtermiņā. Tāpat futbolists gribēja, lai viņa un Luisa Suaresa ģimenei būtu privāta loža “Camp Nou”.

Mesi pieprasīja, lai līguma parakstīšanas rezultātā viņš saņemtu 10 miljonu bonusu. Šis arī bija pirmais nosacījums, kam “Barcelona” nepiekrita, jo finansiālo problēmu dēļ to būtu sarežģīti izdarīt, turklāt tikai PSG superzvaigzne Kilians Mbapē saņēmis līdzīga apjoma bonusu.

Argentīnietis gribēja, lai būtu samazināta izpirkuma maksa. Iepriekš jebkuram interesantam būtu jāšķiras no 700 miljoniem eiro, lai potenciāli tiktu pie Mesi, bet futbolists pieprasīja samazināt šo summu līdz 10 tūkstošiem. Arī šim punktam komanda nepiekrita.

Visi “Barcelona” spēlētāji piekrita algu samazinājumam, lai tikai palīdzētu tikt galā ar finansiālo situāciju. Protams, viens no tiem bija arī Lionels Mesi, kurš gribēja atgūt zaudēto algas daļu un saņemt papildus 3% no tās. Ziemassvētku laikā Mesi kopā ar ģimeni gribēja lidot atpakaļ uz mājām, tāpēc pieprasīja privātu lidmašīnu.

Gadījumā, ja Spānijas valdība lemtu par nodokļu palielinājumiem, Mesi nebūtu gatavs mazākai algai, bet komandai būtu vienkārši jāatliek lielāka summa nodokļiem. Pēdējos gados, ko Mesi pavadīja Barselonā, viņam bija personīgais asistents Pepe Kosta, kura darbs pandēmijas laikā bija apdraudēts. Mesi vēlējās, lai asistents turpinātu darbu un netiktu atlaists.

Pēdējais noteikums bija komisijas maksa futbolista brālim Rodrigo Mesi. Kāpēc Barselona piekristu kam tādam? Slavenā futbolista brālis pārstāvēja jauno un talantīgo Ansu Fati, kurš ir komandas sistēmas spēlētājs, un vadība zināja, ka tuvākajā laikā būs jārunā par jaunu līgumu ar Fati. Šajā gadījumā klubs ar piekrišanu piedalījās divos biznesos.

sportapils