Mbapē nevēlas reklamēt izlases sponsoru, uzņēmuma pārstāvis draud ar tiesu darbiem

Ceturtdienas vakarā Francijas futbola izlase izcīnīja pirmo uzvaru UEFA Nāciju līgā, ar rezultātu 2:0 pārspējot Austriju. Nedēļas sākumā futbolistiem bija paredzēta fotografēšanās, kas domāta valstsvienības atbalstītāja “KFC” popularizēšanai, taču galvenā zvaigzne Kilians Mbapē atteicās tajā piedalīties.

Lēmumu nepiedalīties otrdienas fotosesijā atbalstīja arī citi futbolisti. Kā ziņo ESPN, Mbapē vēlas noteikt, kurus valstsvienības atbalstītājus viņš ir gatavs popularizēt un kurus nē. Talantīgais uzbrucējs no saraksta grib izslēgt dažāda veida zīmolus, ieskaitot ātrās ēdināšanas uzņēmumus un totalizatora pārstāvjus.

“Esmu izlēmis nepiedalīties fotosesijā pēc tam, kad Francijas futbola federācija atteicās mainīt attēlu tiesību līgumu ar spēlētājiem. Mani pārstāvji un es esam bēdīgi, ka nav izdevies panākt vienošanos, kā tas bija prasīts, līdz Pasaules kausam,” pavēstīja Mbapē. Drīz vien valsts galvenā futbola organizācija gan pavēstīja, ka pārskatīs noteikumus attiecībā uz šo jautājumu.

Nebija ilgi jāgaida komentāri no sadarbības partnera. “Mēs esam samaksājuši par konkrētu lietu. Ja nepieciešams, mēs aizstāvēsim savas tiesības,” potenciālos tiesu darbus ieskicēja “KFC France” viceprezidents Alains Berals. Šāds uzskats nevaldīja pašā uzņēmumā, vēlāk cenšoties mazināt spriedzi. “Nožēlojam vārdus, kas tika izteikti vakar. Tas bija cilvēka personīgais viedoklis, taču neatspoguļo uzņēmuma viedokli,” izteicās “KFC France”.

Pirmdien vairāki futbolisti, ieskaitot Mbapē, tikās ar galveno treneri Didjēru Dešampu un federācijas prezidentu Noelu Le Greitu. Spēlētāji atbalstīja Mbapē, un arī viņi vēlas vairāk iesaistīties procesos, kas saistīti ar izlases sponsoriem, lai nerastos situācijas, ka futbolistus un izlasi atbalsta konkurenti.

Jau martā Mbapē izteica savu viedokli saistībā ar sponsoriem un atteicās piedalīties dažādās aktivitātēs. Jūnijā federācijas prezidents tikās ar Mbapē pārstāvjiem, un pēc tās šķita, ka tiks panākta vienošanās par jaunajiem nosacījumiem, tomēr līdz pirmdienai nekas nebija mainījies.

Neskatoties uz šīm problēmām, Francija apspēlēja Austriju, vienus vārtus gūstot tieši Mbapē. Francūži gan nevar atslābt, jo izlase tikai par punktu apsteidz pēdējā vietā esošo Austriju. Lai nezaudētu vietu A līgā, Francijai svētdien obligāti jāpārspēj Dānija vai arī jācer, ka Horvātija viesos nezaudēs Austrijai.

sportapils