“Youtube” zvaigžņu futbola spēlē saziedoti vairāk nekā miljons eiro

Nedēļas nogalē ne tikai risinājās UEFA Nāciju līgas spēles, bet arī labdarības mačs, ko izveidoja “Youtube” zvaigznes no Lielbritānijas – “Sidemen”. Spēlē, kurā piedalījās ne tikai vietējās “Youtube” slavenības, bet arī no ārzemēm, kopā tika saziedots vairāk nekā viens miljons eiro, kas nonāks dažādu organizāciju rīcībā.

“Sidemen”, ko veido septiņi satura veidotāji no Lielbritānijas, galvenajam “Youtube” kontam ir nepilni 17 miljoni abonentu, taču, ja saskaita visus četrus “Youtube” kanālus, abonētāju skaits pārsniedz 30 miljonus. Arī paši “Sidemen” ir ļoti populāri, jo, piemēram, dalībnieka KSI galvenajam kanālam vien ir 24 miljoni abonentu.

Mačs sestdien norisinājās 3. līgas komandas “Charlton Athletic” stadionā, kas spēj sapulcināt vairāk nekā 27 tūkstošus skatītāju. Tribīnes bija pilnas, turklāt liela daļa skatītāju, kas bija iegādājušies biļetes, nemaz netika stadionā, jo stadionā centās iekļūt cilvēki, kuriem nebija legālu biļešu, tādējādi izraisot haosu.

Labdarības spēlē tika pieaicināti arī “Sidemen” draugi, bet par slavenāko viesi noteikti var saukt amerikāni MrBeast, kuram ir 105 miljoni abonentu! Kopumā dalībnieku skaits pārsniedza 30, jo spēles gaitā aktīvi notika maiņas, lai pietiktu spēks visām 90 minūtēm. Tieši spēlētāju biežā nomaiņa un nākšana atpakaļ bija viens no noteikumiem, kas atšķīrās no standarta futbola, taču viss pārējais bija kā ierastā mačā.

Jāteic, ka rezultāts laukumā auga griezdamies. Lielu daļu mača vadībā atradās “Youtube All-Stars”, kas izvirzījās priekšā arī 81. minūtē. Tie gan nebija pēdējie vārti, jo “Sidemen” ar dažu minūšu intervālu divreiz raidīja bumbu vārtos, tādējādi izraujot uzvaru ar 8:7. Izšķirošos vārtus guva Miniminter, kurš bija ļoti produktīvs, jo ne tikai guva trīs vārtus, bet arī atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Pēc mača noskaidrojās, ka kopā saziedoti vairāk nekā 1,1 miljons eiro, kas tiks sadalīti starp četrām organizācijām. 40% no summas nonāks gan organizācijai, kas cīnās pret pašnāvībām, gan pusaudžu vēža labdarības organizācijai, savukārt atlikušie 20% vienmērīgi tiks sadalīti starp organizāciju, kas piepilda smagi slimo bērnu vēlmes, un Miniminter nodibināto mācību fondu.

Tie, kas nevarēja ierasties uz spēli, varēja to vērot “Youtube” platformā. Tiešraide bija ļoti populāra, jo vienubrīd to vēroja 2,6 miljoni skatītāju vienlaicīgi, bet šobrīd skatījumu skaits sasniedzis jau 19 miljonus, kamēr oficiālo labāko momentu video noskatījušies jau nepilni septiņi miljoni.

sportapils