Līga speciāli maina noteikumus, lai Gazols varētu atgriezties pēc 14 gadu pārtraukuma

Šajā nedēļā sāksies jaunā Spānijas ACB līgas sezona. Debiju spēcīgāko sabiedrībā piedzīvos “Girona”, kuras prezidents ir bijušais NBA basketbolists Marks Gazols. Iepriekš viņš pats arī devās laukumā, bet bija šaubas par viņa spēlēšanu ACB, taču līgas vadība vienbalsīgi lēma veikt grozījumus, lai viņš varētu spēlēt.

Gazols 2014. gadā dibināja komandu, un visus šos gadus viņš bijis prezidenta amatā. Ja sākotnēji klubs piedalījās tikai jaunatnes turnīros, vēlāk parādījās arī vīriešu komanda. “Girona” spēlēja zemākās basketbola līgās, bet pagājušajā sezonā izdevās izcīnīt vietu ACB. Jāmin, ka vēsturisko panākumu kaldināja arī latvietis Kaspars Vecvagars.

Līdz pat sezonas sākumam Gazols nevarēja sevi pieteikt kā spēlētāju, jo līgas noteikumi neļāva būt komandas prezidentam un spēlētājam vienlaicīgi. Šīs nedēļas ievadā līgas asambleja lēma vienbalsīgi par noteikumu grozījumiem, tādējādi Gazols varēs būt abos statusos, kas ļauj atkal spēlēt ACB līgā pēc 14 gadu pārtraukuma. Kamēr 37 gadus vecais spānis būs spēlētājs, viņš ACB sanāksmēs nevarēs pārstāvēt “Girona” kā prezidents.

Pirms gada Gazols pārsteidza daudzus ar paziņojumu, ka dosies laukumā “Girona” kreklā. Kopumā viņš izgāja laukumā 25 mačos, guva 14,5 punktus un izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas. Šī gan nebija pirmā reize, kad Gazols pārstāvējis “Girona” krāsas. Spānis laika periodā no 2006. līdz 2008. gadam arī spēlēja Žironā, bet pēc tam devās uz NBA, savukārt “Girona” 2013. gadā beidza pastāvēt.

Trešdienas vakarā tieši “Girona” savā laukumā uzņems čempioni Madrides “Real”, tādējādi ieskandinot jauno sezonu. Latvija visai daudz būs pārstāvēta spēcīgākajā Eiropas nacionālajā čempionātā, jo Rodions Kurucs un Dairis Bertāns spēlēs “Real Betis”, Rihards Lomažs starpsezonā pievienojās “Zaragoza”, Artūrs Kurucs pārstāv “Baskonia”, bet Mārcis Šteinbergs – “Manresa”.

sportapils