Visaugstākais reitings FIFA 23 ir… sievietei!

Lieli svētki visiem futbola un videospēļu cienītājiem, jo tieši no šodienas iespējams izbaudīt jauno FIFA 23 spēli. Interesanti, ka starp visiem aktīvajiem spēlētājiem lielākais reitings nav Krištianu Ronaldu, Lionelam Mesi vai Kilianam Mbapē, bet gan spānietei Aleksijai Puteljasai!

Puteljasa ir viena no labākajām futbolistēm sievietēm pasaulē, un iepriekšējā gadā viņa ieguva “Ballon d’Or” pēc tam, kad palīdzēja “Barcelona” kļūt par Spānijas čempioni. Lai gan Barselonas sieviešu komanda nav pieejama FIFA 23, Puteljasa būs daļa no nacionālās komandas, kas iekļauta videospēlē.

Centra uzbrucējai izlikts reitings 92, kas ierindo viņu visaugstāk starp abu dzimumu spēlētājiem. Puteljasa nepiedalījās šovasar Eiropas čempionātā krustenisko saišu savainojuma dēļ, turklāt nav paredzēts viņu arī sezonas turpinājumā redzēt laukumā. Starp vīriešiem augstākais reitings spēlē izlikts Robertam Levandovskim, Kevinam de Breinam un Kilianam Mbapē – 91.

Uz videospēles vāka redzams Mbapē, kuram pievienojusies arī Londonas “Chelsea” uzbrucēja Sema Kera. Austrālijas spēlētājai reitings arī ir 91, un pagājušajā sezonā viņa guva 20 vārtus 20 Superlīgas spēlēs. Tikpat augstu novērtētas “Lyon” pārstāves Ada Hegerberga un Vendija Renarda, bet vēl četrām reitings ir 90.

Pirmo reizi “EA Sports” vēsturē FIFA būs iekļautas sieviešu komandas, turklāt visas Superlīgas spēlētājas tikušas noskanētas, lai varētu pēc iespējas precīzāku virtuālo futbolistu izveidot. Arī Francijas futbola čempionāta komandas un spēlētājas būs pieejamas.

Nākamā gada vasarā risināsies sieviešu Pasaules kauss, un FIFA tiks atjaunota, iekļaujot izlases, turklāt par to nebūs jāmaksā. Iepriekš šādā veidā tika atjaunots tikai vīriešu turnīrs. Jau kopš 2016. gada sieviešu futbols iekļauts FIFA versijās, turklāt ar katru gadu integrācija tiek uzlabota.

sportapils