Vācijas izlases fani izraisa haosu un paniku angļu bārā

Pirmdienas vakarā Vemblija stadionā Anglijas un Vācijas izlases ar savstarpējo spēli noslēdza UEFA Nāciju līgas trešo sezonu. Protams, ka uz maču ieradās arī Vācijas atbalstītāji, tomēr bija arī tādi, kam prātā nebija labākie nodomi, ko apliecināja iebrukšana kādā bārā.

Paprāvs cilvēku pulks, uz sejām esot melnām maskām un šallēm, ieradās bārā un sāka apvainot Anglijas līdzjutējus, kas noveda pie dūru vicināšanas starp abām pusēm. Lai gan oficiāli nav pierādīts, tiek uzskatīts, ka ienākušie līdzjutēji bija vācu fani, lai gan dažiem bija uzvilktas Anglijas cepurītes.

“Sākotnēji redzējām, ka bars cilvēku skrien cauri stāvvietai, apsegušies ar šallēm un melnām maskām un uzvilkuši Anglijas cepures, bet pēc tam dzirdējām kliegšanu un to, kā angļu fani skrien uz visām pusēm,” sarunā ar presi pastāstīja aculiecinieks Deivids Vilsons Tērners.

“Dzirdot, ka kādam varētu būt ierocis, cilvēki centās tikt projām. Daži mēģināja skriet apkārt bāram vai cauri alus dārzam, bet bija arī tādi, kas skrēja viesu virzienā, lai viņus apturētu. Tas viss notika ļoti ātri, jo jau pēc piecām minūtēm vācieši bija pazuduši. Neliela daļa cilvēku cieta šajā visā, jo bija redzamas asinis uz sejām vai jakām.”

“Mēs atstājām notikumu vietu 15 minūtes vēlāk, un bija jau ieradušies mediķi sniegt palīdzību,” teica aculiecinieks. Vietējā policija vēlāk paziņoja, ka patiešām uzskata, ka nekārtības sarīkojušie cilvēki bija vācieši, turklāt četri tika aizturēti.

“Konfliktā tika iesaistītas ne tikai dūres, bet arī dažādi priekšmeti, piemēram, satiksmes konusi,” atklāja policijas ziņojums. “Vairāki cilvēki guva nelielus savainojumus, bet zinām arī trīs, kuri guvuši nopietnas kājas, plaukstas locītavas un īkšķa traumas, bet neviena nav dzīvībai bīstama.” Beigās uz slimnīcu tika aizvesti pieci cilvēki.

Pēc šādiem notikumiem, protams, ir grūti atkopties, tomēr cerams, ka spēli angļu līdzjutēji varēja izbaudīt maču. Valstsvienība Nāciju līgā kopumā spēlēja briesmīgi, par ko liecina nokrišana uz B līgu. Angļi pret Vāciju otrajā puslaikā nonāca iedzinējos ar 0:2, bet trīs vārti deva vadību, tiesa, vācieši izcēlās ar vēl vienu precīzu sitienu, beigās komandām nospēlējot 3:3.

sportapils