PSG īpašnieki grib iegādāties “Barcelona” konkurenti, lai ieriebtu grandam

Interesanti notikumi jau tuvākajā laikā varētu risināties Spānijas futbolā, jo Parīzes “Saint-Germain” īpašnieki grib iegādāties “Espanyol”, kas bāzējas Barselonā, lai laika gaitā mēģinātu no lielās skatuves izstumt “Barcelona”.

Spānijas medijs “Sport” vēsta, ka starp PSG un “Barcelona” vadībām pieaugusi spriedze, un pirmsākumi meklējami 2017. gadā, kad Parīze iegādājās Brazīlijas zvaigzni Neimāru. Pirms gada uz PSG par brīvu pārcēlās Lionels Mesi, un šis gājiens neuzlaboja attiecības starp abām komandām.

Visas vasaras garumā “Saint-Germain” prezidents Nasers Al Helaifi izteica komentārus saistībā ar “Barcelona” finansiālajām problēmām, un viņš apšaubīja, vai Spānijas flagmaņa darbības bijušas legālas. “Vai tas ir godīgi? Nē. Vai tas ir legāli? Neesmu pārliecināts. UEFA, protams, ir savi regulējumi, un esmu pārliecināts, ka viņi pēta visu,” sacīja Al Helaifi.

Tagad sāk parādīties baumas, ka PSG īpašnieki grib iegādāties citu Barselonas komandu “Espanyol”. PSG prezidents Tamims bin Hamads Al Tani, kurš arī ir Kataras emīrs, vēlas šo darījumu, lai varētu “Barcelona nostādīt otrajā plānā. Ķīnas rotaļlietu uzņēmumam “Rastar Group” pieder “Espanyol”, taču tiek uzskatīts, ka komanda tiek pārvaldīta slikti, un PSG saprot, ka šis esot īstais brīdis, lai pārliecinātu īpašniekus pārdot komandu.

Al Helaifi jau devis uzdevumu kolēģiem uzsākt sarunas ar “Espanyol” pārstāvjiem. Spekulācijas par šādu darījumu sākās jau jūnijā, bet jaunākā informācija medijos vēsta to, ka tuvākajos mēnešos puses varētu diskutēt par iespējamo darījumu.

Pagājušajā sezonā “Espanyol” izcīnīja 14. vietu Spānijas čempionātā, izkrišanas zonai esot priekšā tikai par četriem punktiem. Jaunā sezona komanda nav iesākusies labi, jo sešu spēļu laikā izcīnīti tikai četri punkti un pašlaik komanda dala 16. līdz 18. vietu turnīra tabulā.

sportapils