Videi nedraudzīgi: Mesi tiek kritizēts par biežo privātās lidmašīnas izmantošanu

Lai gan liela daļa cilvēku uzskata Lionelu Mesi par visu laiku labāko un cilvēki ir stāvā sajūsmā par viņu, ne viss ir tik labi. Pavisam nesen argentīnietis izpelnījies lielu kritikas vilni par to, ka viņa privātā lidmašīna trīs mēnešos veikusi 52 lidojumus.

Vienam no visu laiku labākajiem futbolistiem ir nomas līgums par vairāk nekā 13 miljoniem eiro, kas ļauj izmantot personīgo lidmašīnu ceļojumu vajadzībām, turklāt bieži Mesi atļaujot izmantot lidmašīnu gan savai ģimenei, gan draugiem. Pagājušajā nedēļā Mesi atgriezās no Argentīnas, un pie kritizēšanas ķērās klāt Francijas mediji, norādot uz lielo karbona nospiedumu.

“L’Equipe” vēsta, ka laika periodā no jūnija līdz augustam Mesi privātā lidmašīna devusies 52 lidojumos, kopā gaisā pavadot 368 stundas. Ceļojumu rezultātā radušās 1502 tonnas ar CO2 izmešiem, kas būtu tikpat, cik vidēji Francijas iedzīvotājs saražotu 150 gadu laikā.

Privāto lidmašīnu jautājums pēdējā laikā kļuvis īpaši aktuāls Francijas futbolā, jo Parīzes “Saint-Germain” galvenais treneris Kristofs Galtjē neatbildēja uz jautājumu, kādu transporta līdzekli PSG spēlētāji izmanto, lai dotos uz izbraukuma mačiem.

Mediji vaicāja Galtjē, kāpēc PSG uz Nanti, kas atrodas divu stundu braucienā ar vilcienu, lidoja ar privātajām lidmašīnām, uz ko treneris atbildēja ar humoru, sakot, ka komanda apsvēra buru jahtu izmantošanu. Blakus atradās Kilians Mbapē, kurš pasmējās par trenera teikto.

Pēc šī treneris tika kritizēts, vēlāk PSG vadonim arī atvainojoties. “Nožēloju sacīto, mūsdienās nav pat iespējams pasmieties. Tas bija joks nepareizajā laikā. Ticiet man – esmu uztraucies par planētas problēmām,” bilda Galtjē.

“Saprotu uz mums likto atbildību. Esmu dzirdējis, ka neesam vienoti, taču tā nav. Joks nebija labs, taču to nedrīkstēja pagriezt tā, lai nostādītu mūs sliktā gaismā. Spēlētāji un komanda ļoti domā par klimatu. Uz Lilli devāmies ar autobusu un zinām, kas tiek likts uz spēles.”

Praktiski visa ceļošana uz izbraukuma spēlēm Francijas futbola čempionātā notiek ar privāto lidmašīnu palīdzību, un “Saint-Germain” atrodas saraksta augšgalā. Vismazāk šādu iespēju izmantojusi Monpeljē, kas vedusi trenerus uz spēlēm ar privāto lidmašīnu tikai septiņas reizes.

sportapils