Pasaules kausa organizatori turnīra laikā plāno rīkot “tuksneša festivālu”

Palicis vairs tikai pusotrs mēnesis līdz pēdējo gadu lielākajam notikumam sportā – Pasaules kausam futbolā. Jau iepriekš bija zināms, ka līdzjutējiem būs ierobežotas iespējas lietot alkoholu, tomēr festivāls pavērs jaunas iespējas, jo tur alkohols tiks tirgots 17 stundas dienā.

Pasaules kausa rīkotāji nolīguši Glastonberijas festivāla promouteru “Arcadia Spectacular”, kas būs atbildīgs par festivāla norisi. Lielajam mūzikas notikumam vajadzēs norisināties Pasaules kausa laikā, kas sāksies 20. novembrī ar spēli starp Kataru un Ekvadoru. Interesanti, ka vēl vasarā turnīra sākums bija ieplānots 21. novembrī, bet rīkotāju lielās vēlmes dēļ izcelt Kataras maču tika lemts nedaudz pamainīt kalendāru.

Kā ziņo “The Sun”, tad festivāls būs nedaudz ārpus Kataras galvaspilsētas Dohas un tas spēs uzņemt 15 tūkstošus fanu katru dienu. Protams, ka rīkotāji solījuši augstākā līmeņa tehno un hausa žanra pārstāvjus, bet cilvēkus noteikti visvairāk varētu interesēt iespēja patērēt alkoholu. No plkst. 10:00 līdz 3:00 tirdzniecībā būs pieejams alkohols, un tieši šis noteikums varētu piesaistīt cilvēku uzmanību, jo spēļu laikā stadionos grādīgā lietošana nebūs atļauta – tikai pirms un pēc mačiem.

Doties uz festivālu nebūs ļoti lēts prieks, jo dienas biļete varētu maksāt nedaudz zem 60 eiro, savukārt vienas alus pintes cena varētu būt ap 10 eiro, tiesa, cena vēl nav oficiāli apstiprināta. Dohas centrā būs bezmaksas futbola fanu festivāls, kurā būs iespējams iegādāties alkoholu no plkst. 17:00 līdz pēdējā mača beigām, kas būs ap pusnakti.

Spēļu laikā bāri būs slēgti, kamēr faniem ir aizliegts lietot alkoholu stadionu tuvumā. Uz Kataru tika izdarīts liels spiediens saistībā ar alkohola lietošanas noteikumu mīkstināšanu Pasaules kausa laikā. Lai gan alkohols nav aizliegts valstī, netiek ievērota tolerance pret publisku dzeršanu, savukārt atrašanās reibumā jau var tikt krimināli sodīta.

Alkoholu valstī var iegādāties cilvēki, kas sasnieguši 21 gada vecumu, turklāt tikai speciālu licenci saņēmušos viesnīcu restorānos un bāros, bet vietējiem iedzīvotājiem pieejama arī kāda īpaša vieta, kurai nav nepieciešama licence. Kopumā jāsaka, ka došanās uz Pasaules kausu Katarā nav lēts prieks, tāpēc varam arī nesagaidīt tik lielu fanu plūsmu kā citos turnīros.

sportapils