Zvaigžņu spēle futbolā? Premjerlīgas zvaigznes varētu tikties ar citu līgu labākajiem

Ierasts redzēt, ka sezonas gaitā dažādās basketbola un hokeja līgās tiek aizvadītas zvaigžņu spēles. Futbols ar šāda veida aktivitātēm nav izcēlies, tomēr Anglijas Premjerlīgā šāda ideja virmo, turklāt tā varētu apvienot visus Eiropas labākos turnīrus.

Ideja, ka vienkopus varētu tikties Anglijas futbola labākie, pieder Londonas “Chelsea” līdzīpašniekam Todam Bolijam. Pavisam nesen viņš izteicās, ka Premjerlīgai vajadzētu rīkot zvaigžņu spēli starp ziemeļu un dienvidu komandām, tomēr ideja tika visai daudz kritizēta.

Neskatoties uz lielo skepsi, Bolija ieteikumus nesen apsprieda pārējo komandu pārstāvji. Lielāko atzinību guva ierosinājums mačam starp Premjerlīgas labākajiem spēlētājiem un zvaigžņu izlasēm, ko veidoti labākie “La Liga”, Vācijas Bundeslīgas un Itālijas A sērijas spēlētāji.

Viens no galvenajiem ieguvumiem, neņemot vērā, protams, ieņēmumus, būtu Premjerlīgas spēlētāju parādīšanās vēl citos tirgos. Mači varētu norisināties Eiropā vai jebkurā citā pasaules vietā starpsezonā vasarā vai arī ziemas pārtraukumā. Kā ziņo situācijai pietuvināti cilvēki “The Times”, ideja tiks minēta kā viens no risinājumiem, lai turpinātu piesaistīt lielāku auditoriju un veicinātu TV tiesību pārdošanu otrpus okeānam.

Premjerlīgā pieaudzis amerikāņu īpašnieku skaits, kā arī iegūtais finansējums no Ziemeļamerikas, tāpēc nav brīnums, kāpēc īpaši nolūkots tas tirgus. Lielākās Ziemeļamerikas sporta līgas NFL, NBA, MLB, MLS un NHL rīko zvaigžņu spēles sezonas gaitā.

Vairāki amerikāņu investori, kas darbojas Premjerlīgā, uzskata, ka zvaigžņu spēle piešķirtu papildu vērtību Premjerlīgai un šim notikumam nebūtu nekādu slikto pušu, turklāt iespējams to rīkot tā, lai uzmanība netiktu atņemta spēlei starp pagājušā gada Premjerlīgas čempioni un FA kausa ieguvēju.

“Ceru, ka Premjerlīga mazliet pamācīsies no amerikāņu sporta,” izteicās Bolijs, kuram pieder gan beisbola komandas Losandželosas “Dodgers”, gan basketbola komandas Losandželosas “Lakers” daļas. “Cilvēki runā par papildu naudu piramīdai. Šogad ar MLB zvaigžņu spēles palīdzību mēs tikām pie 200 miljoniem ASV dolāru.”

Viens no publiskajiem idejas kritizētājiem bija “Liverpool” galvenais treneris Jirgens Klops. “Kad viņš tam atrod datumu, piezvaniet man. ASV sporta līgās ir četru mēnešu pauze. Vai viņš vēlas piesaistīt arī Hārlemas “Globetrotters”?”

sportapils