Dānijas futbolisti uz Pasaules kausu dosies bez otrajām pusītēm

Novembra otrajā pusē Katarā sāksies Pasaules kauss futbolā, bet Dānijas futbola federācija lēmusi, ka uz četrgades lielāko sporta notikumu nevarēs doties dāņu spēlētāju sievas un draudzenes, kas saistīts ar to, kur notiks turnīrs.

Ierasts, ka uz šāda tipa turnīriem kopā ar spēlētājiem dodas arī otrās pusītes, lai sniegtu morālo un emocionālo atbalstu, tomēr Dānijas futbola federācija lēmusi citādāk, aizliedzot otrajām pusītēm apmeklēt Kataru.

Lēmums saistīts ar to, ka Dānija nevēlas, lai tiktu stimulēta Kataras ekonomika. “Nevēlamies, lai mēs palīdzētu Katarai gūt peļņu,” izteicās valsts futbola federācijas pārstāvis. “Tāpēc esam lēmuši samazināt mūsu ceļojumu aktivitātes cik vien iespējams. Iepriekšējos turnīros sievas un draudzenes ceļoja kopā ar federācijas pārstāvjiem, taču uz šo turnīru viņas nedosies.”

Pavisam nesen izcēlās Dānijas formu ražotājs “Hummel”, jo uz valstsvienības Pasaules kausa formām praktiski nebūs redzams uzņēmuma logo, protestējot pret turnīra norisi Katarā. Izveidotas arī alternatīvas formas melnā krāsā, kas simbolizē sēras.

Pirmo maču Pasaules kausā Dānija aizvadīs 22. novembrī pret Tunisiju. Četras dienas vēlāk dāņi tiksies ar Franciju, savukārt mēneša priekšpēdējā dienā būs jāspēlē pret Austrāliju. Katras grupas divas labākās komandas sacensības turpinās izslēgšanas spēlēs.

sportapils