Holanna tēvs pirms katra mājas mača gatavo dēla mīļāko ēdienu

Norvēģu brīnumbērns un viens no labākajiem jaunajiem futbola spēlētājiem pasaulē Ērlings Holanns fenomenāli iesācis pirmo sezonu Mančestras “City”. Iespējams, ka daļa panākumu meklējami virtuvē, jo futbolista tēvs pirms katras mājas spēles pagatavo dēla mīļāko ēdienu.

Trešdienas vakarā Holanns guva divus vārtus un sekmēja “City” uzvaru pār “Kobenhavn” UEFA Čempionu līgā ar 5:0. Lai gan jaunajā futbola sezonā aizvadīti tikai divi mēneši, norvēģis jau 19 reizes raidījis bumbu vārtos, turklāt vairākas reizes viņš sakrājis arī “hat-trick”! Pēdējais bija pagājušajā svētdienā, kad Holanna trīs vārtu guvumi palīdzēja Mančestras derbijā pieveikt “United” – 6:3.

Varbūt visi Holanna panākumi meklējami lazanjā? Pēc svētdienas uzvaras pār “Sarkanajiem velniem” rezultatīvā futbolista tēvs Alfijs, kurš arī savulaik spēlējis “City”, atklāja, ka pirms katras mājas spēles pagatavo dēlam lazanju. Lai to pierādītu, pirms šīs nedēļas Čempionu līgas dueļa Alfijs ievietoja attēlu ar ēdienu “Twitter”.

Pierasts, ka sportisti ēd makaronus ar vistu, bet lazanja ir kaut kas jauns. 194cm garajam futbolistam nepieciešams “daudz degvielas”, jo savulaik tika teikts, ka Holanns ēdot kā lācis. Viens no futbolista bijušajam treneriem apgalvoja, ka norvēģis parasti atradās vistuvāk ēdienu galdam, bet tēvs pirms diviem gadiem sacīja, ka Ērlings pārņēmis Krištianu Ronaldu ēdiena programmu, lai kļūtu par labāko.

Jau neilgi pēc tam, kad Holanns pirmo reizi ieradās “City” treniņu bāzē, viņš satikās ar komandas pavāriem, pārmijot dažus vārdus. “Viss kārtībā? Jums jābūt maniem mīļākajiem cilvēkiem,” sacīja Holanns. Viens no pavāriem jautāja, vai futbolists ko vēlētos, un norvēģis atbildēja apstiprinoši: “Es gribētu brokastis, omleti ar sieru un gaļu, lūdzu.”

Saprotams, ka kopumā ikdienā Holanns ēd sabalansēti un veselīgi, jo uzturs ir visa pamatā, taču futbolists atzinis, ka viņa mīļākais “cheat meal” ir kebaba pica, ko pirms mačiem gan labāk nevajadzētu ēst.

sportapils