“Arsenal” spēlētājs pēc karjeras beigām pārdod augļus un dārzeņus

Londonas “Arsenal” futbolisti savulaik kļuva par īstām leģendām, kad triumfēja Anglijas Premjerlīgā un nepiedzīvoja nevienu zaudējumu visas sezonas laikā, taču viens no sistēmas pārstāvjiem tagad piekopj krietni citādāku dzīvesveidu nekā tas bija agrāk.

Aizvadītajā svētdienā “Arsenal” apspēlēja “Liverpool” un saglabāja pirmo vietu turnīra tabulā. Londonas komandas pārsvars pār čempioni Mančestras “City” ir tikai punkts, taču “Arsenal” faniem atkal ir pamats domāt par titulu, kas pēdējo reizi izcīnīts 2003. – 2004. gada sezonā, kad Londonas komanda izcēlās ar 26 uzvarām un 12 neizšķirtiem, bet zaudējumu ailītē bija nulle.

Protams, ka “Arsenal” atbalstītāji un ne tikai zina tādus komandas spēlētājus kā Tjerī Anrī, Deniss Bergkamps, Patriks Vjerā, Roberts Piress un citus, taču ļoti iespējams, ka pat ne kvēlākie komandas fani atcerēsies tādu vīru kā Rami Šabans.

Tieši pirms 20 gadiem zviedrs Šabans pievienojās “Arsenal”, tomēr nespēja iekarot pirmā vārtsarga pozīciju. Viņš izgāja laukumā dažos UEFA Čempionu līgas un Premjerlīgas mačos, bet slavenajā titula sezonā vārtsargs nonāca īrē “West Ham United”, lai gan traumu dēļ neizgāja laukumā. Atgriežoties “Arsenal”, laukumā viņš nedevās, un klubs sezonas beigās pārtrauca sadarbību.

18 gadus vēlāk Šabans dzīvo pilnīgi citādāku dzīvi. Lai gan dzimis Zviedrijā, viņa tēvs bija no Ēģiptes, savukārt māte bija somiete, tāpēc par savu dzimteni Šabans uzskata arī Ēģipti. Bijušais futbolists dibinājis uzņēmumu “Rami Fresh”, kas Ēģiptē nodarbojas ar augļu un dārzeņu importu un eksportu.

“Esmu pieradis strādāt ar labākajiem, bet tagad vēlos izveidot labāko. Augļu un dārzeņu importēšana un eksportēšana no labākajām Ēģiptes fermām,” teikts uzņēmuma “Instagram” profilā. Sociālajā tīklā Šabans dalās ar attēliem, kur redzama uzņēmuma produkcija un tā atrašanās veikalu plauktos.

Karjeras laikā Šabans pārstāvējis arī “Brighton”, kā arī dažādas Ēģiptes komandas, taču lielākoties viņš spēlēja Zviedrijā, turklāt 2002. gadā izcīnīja Zviedrijas čempiontitulu, bet 2006. un 2007. gadā saņēma atzinību kā Zviedrijas labākais vārtsargs.

sportapils