Futbolists realizē pendeli, bet gūst savainojumu

Aizvadītā Itālijas A sērijas kārta ar dažādām emocijām noslēdzās “Roma” faniem. Lai gan komanda izcīnīja 2:1 panākumu pret “Lecce”, 11 metru soda sitiena laikā savainojumā iedzīvojās Paulo Dibala, un viņš varētu būt ārā uz ilgāku laika periodu.

Jau otrā puslaika pirmajās minūtēs pretinieki pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, un “Roma” varēja stāties uz 11 metru soda sitiena atzīmes. To izpildīt devās Paulo Dibala, kurš vasarā pievienojās komandai no Turīnas “Juventus”. Sitiens bija precīzs, un svinības varēja sākties, taču Dibala sejā uzreiz bija redzamas sāpju grimases.

Uzreiz pie Dibalas pieskrēja komandas biedri, kuri sāka interesēties, kas noticis. Sitiena izpildes laikā nekas dīvains nenotika, bet izskatās, ka spēlētājs savilka kādu muskuli, jo viņš kliboja. Uzreiz “Roma” veica spēlētāju maiņu, un Dibala uz soliņa turēja aukstumu virsū augšstilbam.

Aprūpe netika veikta tikai piesardzības nolūkos. Pēc mača komandas galvenais treneris Žuzē Morinju izteica lielas bažas saistībā ar futbolista savainojumu. “Varētu būt ļoti slikti nevis tikai slikti,” sacīja treneris. “Neesmu ārsts un neesmu ar nevienu runājis, taču pēc savas pieredzes un tā, ko Dibala stāstīja, būs grūti.”

Līdz šim futbolists bija labā formā, jo 11 spēļu laikā viņš atzīmējās ar septiņiem vārtiem. Morinju komentāri liek domāt, ka Dibalas dalība Argentīnas izlasē pēc mēneša notiekošajā Pasaules kausā ir uz lielas jautājuma zīmes. Grupu turnīrā argentīniešiem jāspēlē pret Saūda Arābiju, Meksiku un Poliju.

“Roma” pēc aizvadītām deviņām spēlēm A sērijā ar 19 punktiem atrodas sestajā vietā turnīra tabulā, turklāt zem komandas atrodas tādas vienības kā Milānas “Inter” un “Juventus”. Itālijas galvaspilsētas komanda startē arī Eiropas līgā, kur pēc trim mačiem Morinju vadīto vīru kontā ir tikai viena uzvara un divas neveiksmes.

sportapils