Protestētājs apsūdz amerikāņu futbolistu, kurš laukumā viņu nogāza

Oktobra sākumā kāds protestētājs izskrēja laukumā NFL regulārās sezonas mačā. Lai viņu apturētu, iesaistījās Losandželosas “Rams” spēlētājs Bobijs Vāgners, kurš nogāza zemē cilvēku, kā rezultātā protestētājs guva savainojumus, bet pēc tam iesniedza apsūdzību policijā.

Notikumi risinājās spēlē starp Sanfrancisko “49ers” un “Rams”. Aleksanders Teilors, kurš pārstāv dzīvnieku aizsardzības organizāciju “Right to Rescue”, izskrēja laukumā, labajā rokā turot rozā dūmu sveci. Apsardzes darbinieki nespēja viņu noķert, bet tad iesaistījās Vāgners, kurš vīrieti nogāza zemē.

Lielā trieciena rezultātā Teilors esot guvis vairākus savainojumus, ieskaitot smadzeņu satricinājumu. Nepagāja 24 stundas, kad protestētājs bija policijas iecirknī, lai iesniegtu apsūdzību pret Vāgneru. Kā ziņoja policija, cietušajam bija arī labā bicepsa apdegums.

Organizācija, ko pārstāv Teilors, apgalvoja, ka ziņojumā policijai tika pavēstīts par divu NFL spēlētāju brutālu uzbrukumu. Nākamajā dienā ar savu viedokli dalījās Vāgners: “Cilvēki mēdz skriet laukumā bez jebkāda mērķa, un es esmu pārliecināts, ka tas turpināsies, bet nekad nevar zināt, kas cilvēkam ir kabatā vai rokās. Kā jau es teicu pēc spēles, jāzina sekas, kas var būt tavu darbību rezultātā.”

Protestētājs ar savu skrējienu laukumā vēlējās vērst uzmanību tiesai, kas notiek saistībā ar iespējamu cūku zādzību no fabrikas. Vāgners zina par policijā iesniegto sūdzību, taču nekoncentrējas uz to. “Vairāk uztraucos par apsargu, kurš savainojās, kamēr mēģināja noķert protestētāju.”

sportapils