Jauns rekords – profesionāls futbolists 55 gadu vecumā

Japānas futbola leģenda Kazujoši Miura labojis pašam sev piederošo pasaules rekordu, esot vecākajam futbolistam vēsturē, kurš laukumā devies profesionālas līgas spēlē. Pieredzējušais spēlētājs pavisam nesen to izdarīja 55 gadu un 225 dienu vecumā.

Lai gan Miura vairs nav tālu līdz 60 gadu slieksnim, gada sākumā viņš pievienojās Japānas 4. spēcīgākās līgas komandai Suzukas “Point Getters”, kas kļuva par viņa 14. pārstāvēto klubu. Uzbrucējs, kurš 89 mačos pārstāvējis nacionālo izlasi, bija iekļauts jau “FIFA 96” videospēlē, bet profesionāļa karjeru viņš sāka desmit gadus iepriekš Brazīlijas vienībā “Santos”.

Pagājušā gada martā viņš kļuva par vecāko profesionālo spēlētāju vēsturē, kad laukumā devās 54 gadu un 12 dienu vecumā. Trešdienas rītā pēc Latvijas laika rekords atkal tika pārspēts, jo Miura laukumā devās 76. minūtē 255 dienas pēc 55. dzimšanas dienas. Mačs uzstādīja arī jaunu apmeklētības rekordu, jo tribīnēs bija 16218 līdzjutēji.

“Esmu ļoti pateicīgs spēlēt labākajā iespējamajā atmosfērā un arī lepns,” teica leģenda. “Vēlējos, lai šī spēle ir daļa no vēstures, ko veidoju. Iespēja spēlēt šādā vietā ļaus man palikt tikpat piezemētam un turpināt darboties, reizē neaizmirstot arī izsaukumu.”

Iepriekš Miura izteicās, ka cer spēlēt līdz 60 gadu vecumam, kas jebkura līmeņa sportā būtu iespaidīgs sasniegums, īpaši jau profesionālajā. Miura karjeras laikā izcīnījis dažādus Japānas futbola titulus, tāpat viņa kontā ir Horvātijas čempionāta tituls un 1992. gada Āzijas labākā futbolista balva.

sportapils