Par atkailināšanos Pasaules kausā fani tiks sodīti

Mazliet vairāk nekā mēnesis palicis līdz lielajiem futbola svētkiem jeb Pasaules kausam. Tā kā sacensības norisināsies ticīgā valstī Katarā, līdzjutējus sagaida dažādi noteikumi, kas būs jāievēro, cienot šīs valsts noteikumus. Viens no tādiem ir, ka fani nevarēs stadionos būt puskaili.

Galvenais iemesls, kāpēc turnīrs nenotiek vasarā, bet ziemā, ir lielais karstums gada saulainākajā laikā, tomēr arī novembrī un decembrī Katarā būs ļoti silts, termometra stabiņam esot robežās no 21 līdz 26 grādiem. Jau esam iepriekš vēstījuši par alkohola lietošanas ierobežojumiem, kas būs visai strikti stadionā un ārpus tā, tomēr 17 stundas diennaktī alkoholiskie dzērieni būs pieejami īpašā festivālā.

FIFA brīdinājusi fanus, ka būs jāievēro arī noteikumi attiecībā uz apģērbu. Līdzjutēji stadionos nevarēs atkailināties, novelkot kreklus, un cilvēku pleciem jābūt apsegtiem visu laiku, vienīgajam izņēmumam esot brīžos, kad tiek apmeklēts baseins.

“Cilvēki principā var valkāt apģērbu pēc savas izvēles,” teikts oficiālajā turnīra mājaslapā. “Apmeklētājiem jābūt apsegtiem pleciem un ceļiem, kad tiek apmeklēts publiskas vietas, piemēram, muzeji vai citas valdības ēkas. Peldkostīmu var izmantot tikai viesnīcās, kur pieejamas ūdenstilpnes. Futbola stadionos faniem nav atļauts novilkt kreklus.”

Kā ziņo “The Sun”, par piegružošanu Katarā cilvēkam var piespriest sodu aptuveni 2,8 tūkstošu eiro apmērā un tādā pašā apmērā varētu arī sodīt par atkailināšanos. Ja kāds domā, ka varēs palikt nepamanīts, tad tas ir maz ticams variants, jo stadionos būs aptuveni 15 tūkstoši videokameru.

“Mums būs augstas izšķirtspējas kameras, kas būs spējīgas pievilkt līdz konkrētām sēdvietām, kas dos precīzu skatu par notiekošo,” sacīja turnīra atbildīgais par tehnoloģijām. “Tās visu ierakstīs, lai izmeklēšanas laikā mums būtu vieglāk.”

Angļu fani ir vieni no trakākajiem pasaulē, tāpēc būs interesanti novērot, kāda situācija būs turnīra laikā. Anglijas valstsvienībai grupu turnīrā jāspēlē pret Velsu, un tas varētu veicināt interesantas darbības no fanu puses ne tikai laukumā, bet arī ārpus tā.

sportapils