Ronaldu apmeklēs “Ballon d’Or” pasniegšanas ceremoniju pirmo reizi kopš 2017. gada

Pirmdienas vakarā noskaidrosies 2022. gada labākais futbolists pasaulē. Viens no kandidātiem uz šo balvu ir Krištianu Ronaldu, kurš plāno apmeklēt pasākumu, taču ne savtīgos nolūkos, bet gan, lai atbalstītu bijušo komandas biedru Karīmu Benzemā.

37 gadus vecais futbolists pēdējo reizi uz ceremoniju ieradās 2017. gadā, kad viņš arī ieguva balvu. Pagājušajā sezonā Ronaldu guva 24 vārtus Mančestras “United” sastāvā, tādējādi organizatoriem iekļaujot viņu kandidātu sarakstā. Kopumā spēlētājs piecreiz atzīts par gada labāko.

Maz ticams, ka futbola leģenda pirmdienas vakarā sesto reizi saņems balvu, taču Ronaldu tik un tā apmeklēs pasākumu, jo vēlas sniegt atbalstu Karīmam Benzemā. Madrides “Real” futbolists ir galvenais favorīts, un iepriekšējā sezona francūzim bija ļoti jaudīga, izceļoties ar 44 precīziem sitieniem vārtos 46 maču laikā.

Ronaldu un Benzemā plecu pie pleca spēlēja deviņas sezonas, abiem kļūstot par ļoti tuviem draugiem. Portugālis vēloties redzēt dzīvē, kā Benzemā saņem balvu, tāpēc arī dosies uz ceremoniju. Iepriekšējos gados viņš neapmeklēja pasākumu, jo nebija galvenais pretendents uz balvu. Pirms gada par labāko atzina Lionelu Mesi, tomēr šogad viņš nemaz nav nominēts, jo Parīzes “Saint-Germain” rindās aizvadīja ļoti pieticīgu sezonu.

Vasarā Benzemā uzteica Ronaldu, sakot, ka viņš palīdzējis pagarināt karjeru. “Kad skatījos viņu spēlējam, centos saprast visu, ko Ronaldu darīja: vārtu gūšana, sitieni, piespēles un bumbas kontrole. Izpētīju visu iespējamo par viņu, tāpēc varu apgalvot, ka sasniegt to pašu, ko viņš, nav iespējams.”

Benzemā arī tika jautāts, kāpēc viņš uzskata, ka būtu pelnījis “Ballon d’Or” balvu. “Tāpēc, ka, manuprāt, man bija lieliska sezona. Biju laukumā svarīgās spēlēs un būtiski ietekmēju notiekošo laukumā. Tas viss ļauj cilvēkiem atcerēties manu sniegumu, turklāt visas sezonas garumā biju ļoti stabils.”

“Real” līderis atklāja, ka pat būtu gatavs nobalsot par sevi. “Jā, protams, es to darītu, jo man patīk manas darbības laukumā. Spēlēju futbolu tā, kā to vienmēr esmu vēlējies, un tas parāda arī manu futbola vīziju. Ja redzētu, ka kāds cits spēlē kā es, es par viņu balsotu.”

sportapils