“Feyenoord” kapteinis atsakās vilkt apsēju varavīksnes krāsā

Pirms svētdienas Nīderlandes futbola čempionāta spēles “Feyenoord” kapteinis Orkuns Kekči pavēstīja, ka nevilks kapteiņa apsēju, kas bija varavīksnes krāsā, taču vēlāk futbolists arī pastāstīja par iemesliem, kāpēc pieņemts šāds lēmums.

“Esmu izlēmis nevilkt varavīksnes krāsā esošo kapteiņa apsēju,” komandas sociālajos tīklos parādījās spēlētāja vēstījums. “Manuprāt, svarīgi ir izcelt, ka respektēju ikvienu, neskatoties uz viņu reliģiju, pagātni vai izvēlēm. Uzskatu, ka jebkurš ir brīvs un var darīt, ko vēlas. Pilnībā saprotu šī notikuma nozīmīgumu, taču savu reliģisko uzskatu dēļ neuzskatu par pareizu šo atbalstīt.”

“Šī iemesla dēļ nejūtos komfortabli uz rokas likt varavīksnes apsēju,” turpināja Kekči. “Varu iedomāties, ka daži cilvēki būs vīlušies. Tāds nebija mans nodoms, taču saprotu, ka ar šiem vārdiem varbūt uzreiz nevarēšu aizdzīt prom to sajūtu. Tajā pašā laikā ceru, ka mana izvēle reliģisko iemeslu dēļ tiks respektēta.”

Uz vienu spēli par “Feyenoord” kapteini kļuva austriešu spēlētājs Gernots Trauners. Mērķis šādam kapteiņu apsējam ir piesaistīt lielāku uzmanību un sniegt atbalstu LGBTQ+ kustībai pirms novembrī gaidāmā Pasaules kausa futbolā.

Anglijas izlases kapteinis Harijs Keins Katarā plāno nēsāt tieši varavīksnes krāsas apsēju. FIFA vēl nav devusi atļauju šādai rīcībai, taču Anglijas futbola asociācija ir gatava, ka uz Keina rokas būs šāds apsējs pat, ja tas nozīmēs finansiālus sodus.

“OneLove” apsējs tiek izmantots, lai veicinātu dažādību, iekļaušanu sabiedrībā un nediskrimināciju, kamēr Katarā par viena dzimuma attiecībām un to popularizēšanu tiek piešķirti kriminālsodi. Pirmsākumi “OneLove” kampaņai meklējami pirms 2020. gada Eiropas čempionāta futbolā, kad to aizsāka Nīderlande.

sportapils